Sjefer snakker ikke om psykisk helse

Norske sjefer står nå i kø hos Nav for å lære seg hvordan de kan snakke med ansatte om psykisk helse.

Publisert

Psykiske helseproblemer er den nest største årsaken til sykefravær i Norge, etter muskel- og skjelettplager, melder ANB-NTB. Ifølge en undersøkelse som Opinion har laget for Helsedirektoratet, vegrer 23 prosent av norske arbeidsgivere seg for å snakke om psykiske problemer med ansatte de mistenker sliter psykisk.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Det er vanskelig å legge til rette om man ikke tar opp det som er problemet. Da kan problemene bli større enn om man hadde tatt tak i situasjonen tidligere, sier avdelingsdirektør Jon-Torgeir Lunke i Helsedirektoratet til Vårt Land.

Angst, depresjon og problemer knyttet til bruk av rusmidler er mest utbredt.

Helsedirektoratet og Nav har utviklet kurset ”Sees i morgen” for arbeidsgivere, tillitsvalgte og helsepersonell. 10 000 personer har gjennomført det. Nå er det ventelister over hele landet for kursene som er planlagt for i år.

– Interessen skyldes at det har vært lite åpenhet om psykisk helse. Mange synes det er vanskelig å snakke om det, sier Gina Krogsvold, fagansvarlig for arbeid og psykisk helse i Nav.

(ANB-NTB)

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på

"
Powered by Labrador CMS