Bilde av forsider til bladet Renholdsnytt, blant annet nr. 1/2024
Forsiden til Renholdsnytt nr. 1/2024. For beskrivelse av enkeltbildene, se nederst i artikkelen.

Renholdsnytt 1/2024 er ute nå

Vi gir en forsmak på den kommende messen Interclean, ser på fylkes­kommunalt samarbeid, god progresjon i prosjektet Ren Tilstede­værelse, endringer i bedrifts-Norge og tar faglige dykk inn i mikro­fiberens holdbarhet og «ukjente» farer ved flate­desinfisering – og mye annet.

Publisert

Papirutgaven av Renholdsnytt nr. 1/2024 ble post­lagt 29. februar. Digital versjon av bladet er tilgjengelig nå, og inkludert hvis du har et Digital- eller Total-abonnement. Du kan også kjøpe tilgang til enkelt­utgaver på Buy&Read

Enkelte artikler fra papir­utgaven er i skrivende stund tilgjengelige på nett. Disse krever i hovedsak abonnement. Her er en oversikt over nr. 1/2024:

 

Coles foran samling av renholdere
Rujira Coles og hennes mange medarbeidere fortsetter samarbeidet også etter at storfylket Viken er oppløst. Her under Renholderens dag, som i 2023 falt på 4. desember.

Fortsetter Viken-samarbeidet: Selv om de tre fylkene som utgjorde Viken har gått hver til sitt, vil renholderne fortsette det gode samarbeidet de har bygget opp. I desember var 310 samlet på Renholderens dag.

Borago etablerer seg i Norge: Den svenske kompetanse­selskapet Borago er nå i gang med opplæring i profesjonelt renhold på norsk. Oppstart var 14. desember, og deres første kunde er en renholds­virksomhet i Oslo med 80 ansatte. (Nettsak)

Få innblikk i teknologi­trendene: Under Interclean 2024 har du en unik mulighet til å få innblikk i teknologi­trendene i bransjen. Bygg Ren Verdi 2025 inviterer til båttur i Amsterdams kanaler, hvor Eirik Norman Hansen og Alexander Haneng presenterer de mest spennende nyhetene. (Nettsak)

Tegning av Støen
Per-Tore Støen leder Trondheim Eiendom

Alle skal blomstre: Ideene myldrer i Trondheim Eiendom. Det er ikke tilfeldig. Portrett av Per-Tore Støen. (Nettsak)

Energipille for godt samarbeid: Samarbeids­prosjektet Ren Tilstedeværelse, som ledes av NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmands­forbund, rapporterer om god fremdrift ute i de organisasjonene som deltar. (Åpen nettsak)

Skydsrud med en mopp
Richard Skydsrud hos Vileda.

Mikrofiber A-B-C: Få profesjonelle renholdere kan tenke seg å jobbe uten mikrofiber. Men den holder ikke evig. Når er det på tide å bytte?

Portrett av Austigard
Yrkeshygieniker Åse Dalseth Austigard i Trondheim kommune gir gode råd om desinfeksjons­midler.

Vær varsom – alltid! Mange overflate­desinfiserings­midler er klassifisert som «ikke merkepliktige». Dette er en stor fallgruve, for stoffene er ikke nødvendigvis ufarlige. (Nettsak)

Johansen i messehallen
Rune Johansen er daglig leder i Norengros Olafsen Engros, og er glad for å kunne være skikkelig i gang med lokal messe.

Messe med høyt under taket: Lokale avdelinger av Norengros avholder år om annet lokale messer. Denne gang tok vi turen til en fordums flyhangar i Vestfold, der renhold sto i høysetet.

Selger på god rådgivning: Like utenfor sentrum av Stavanger finner vi en av landets større butikker med rendyrket renholds­sortiment. Hos Premiere Produkter brenner de for å løse kundenes utfordringer.

BOSS Europe har fått nye eiere: Lean Logistikk går inn som ny hoved­aksjonær. Samtidig styrkes BOSS Europe etter ansettelsen av May Rita Heggelund som ny daglig leder. (Nettsak)

Ren Fordel er lagt ned – påstand om økonomisk rot: Bransje- og interesse­organisasjonen Ren Fordel har valgt å legge ned. - Grunnlaget for videre drift er ikke til stede, melder styret. (Nettsak)

Mennesket i sentrum i Amsterdam: Renhold og hygiene er på vei inn i en ny æra av digitalisering og bærekraft, og der mennesket vil stå i sentrum for innovasjonene. (Nettsak)

Leder

Leder­artikkel i Renholdsnytt nr. 1/2024: Nei til sprit i Amsterdam. Vi harselerer over iveren etter å desifinsere enhver lille flate. Les leder­artikkelen her (åpen)

Juss og arbeidsmiljø

Nye lovkrav til innhold i arbeidsavtaler: Fra 1. juli 2024 kommer det nye krav til hva en arbeids­avtale skal inneholde. Lovendringen følger av EUs arbeids­vilkårs­direktiv om tydelige og forutsigbare arbeids­vilkår og vil føre til at arbeidsgiver er pliktig til å innta flere opplysninger i arbeids­avtalen. (Skrevet av Hilde Mjønes Nielsen, advokat i NHO Service og Handel)

Produktnyheter

Gir bort paller med hånd­desinfeksjon: FiberProTector donerer alkohofri hånd­desinfeksjon til virksomheter, og betaler til og med for frakten. Førstemann til mølla! (Nettsak)

Ny serie for dagligrenhold: Ecolab har nettopp lansert en ny kjemiserie for dagligrenhold, Maxx S, med kraftigere og samtidig mer miljø­vennlig kjemi enn tidligere. (Nettsak)

Pass på hud og lepper: Leppe­pomade og fuktighets­krem fra Abena.

90-gradersbriller gir mer ergo­nomisk fasadevask: Spesial­briller fra NSP (Nordic Supply Partner) som gjør det mer behagelig å jobbe med en lang teleskopstang. (Nettsak)

Utnytt sekken til fulle: Longopac avfalls­system fra DMedical gjør at du aldri trenger å kaste en halvfull søppelsekk. (Nettsak)

Skurer for trapper og kanter: Mi-TOR fra American Lincoln er en liten gulv­skrubber som kan ta både inntrinn og opptrinn samtidig.

Bioposer i alle størrelser: Poser fra Naturabiomat som er fullt kompostérbare.

Arbeidskrem beskytter huden: SC Johnson melder at arbeids­kremer begynner de å bli mer utbredt også i renholds­bransjen.

Oppgradert Nexaro: Robot­støv­sugeren Nexaro 1500 er nå slippeklar i versjon 6 i Norge, melder BOSS Europe.

100 prosent resirkulert fra inn­samlet plast: Ecolab lanserer en serie mikro­fiber­kluter som er laget av resirkulert materiale.

Ny og miljøvennlig serie for renhold: Puri-Line er en serie mopper, kluter og kjemi fra Abena. Alt er Svanemerket.

Småstoff

I tillegg finner du faste spalter som Nyheter, Nytt fra NFSR, Kalender og Marked.

Det er mulig å kjøpe tilgang til enkelt-eksemplarer lesing gjennom Buy&Read, helt tilbake til 1/2005.

Kjøp nr. 1/2024 her eller velg en annen utgave.

Forsiden til Renholdsnytt nr. 1/2024
Forsiden til Renholdsnytt nr. 1/2024. Hovedbilde: Amsterdam-arrangørene hinter om spennende inno­vasjoner (ill.: People­images.com, Colourbox). Venstre spalte: Syk av flate­desinfisering (ill.foto: Colourbox), portrett av Per-Tore Støen (Trond­heim kommune), Richard Skydsrud gir råd om mikro­fiber (Vileda).

 

 

 

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS