Norge var i sin tid et av landene som fikk Taski Swingobot 2000 først.

Taski stanser produksjonen av Intellibot

Diversey / Taski har avsluttet produksjonen av Intellibot renholds­roboter. Dermed forsvinner etter hvert deres Swingobot 2000.

Publisert

For Lilleborg kommer nok beslutningen litt over­raskende, ettersom Swingobot 2000 skal ha solgt godt særlig i Norge og Danmark, med flere titalls roboter solgt årlig i Norge alene. Lilleborg forhandler som kjent mange av Diverseys produkter i Norge, inkludert merke­navnet Taski.

Bjørn Espen Sundt, kategorisjef på maskiner hos Lilleborg, opplyser at roboter har vært et stort satsnings­område for Diversey. Etter det han forstår, er det ikke slik at Diversey nå vil oppgi sin satsning på roboter, men at de vil se i en annen retning enn med Intellibot-satsningen.

Men Intellibot, som etter hvert var tenkt å omfatte en serie ulike roboter der Swingobot 2000 for tiden er hoved­aktøren, er altså et avsluttet kapittel.

Bjørn Espen Sundt opplyser at Diversey garanterer å ha reserve­deler for Swingobot i minimum fem år. Sannsynligvis vil Lilleborg ha reserve­deler lenger enn dette, da mange av delene i Swingobot 2000 er de samme som i manuelt styrte gulvvaske­maskiner.

Lilleborg vil også levere service på Swingobot 2000 så lenge maskinene er i live, inkludert hjelp med oppsett og bruk av robotene. Selve program­varen vil ikke bli oppdatert, men den vil bli holdt ved like slik den er.

– Swingobot-ene går som klokker. Vi vil fortsette å selge de som er på lager, så du har fortsatt mulig­heten til å sikre deg en robot, sier Sundt.

En tidlig versjon av en Intellibot ble vist allerede 22/6-2015 i Norge. Senere var Norge et av de første landene i verden som fikk levert Taski Swingobot 2000. Se artikler nedenfor.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS