Norge er et av landene som får roboten Taski Swingobot 2000 først. (Foto: Produsenten)
Norge er et av landene som får roboten Taski Swingobot 2000 først. (Foto: Produsenten)

Swingobot lanseres til årsskiftet

Norge er blitt valgt som fore­gangs­land, og Lilleborg får lansere den nye Taski Swingobot 2000 opptil et halvt år før andre land i verden.

Publisert

Lilleborgs suksess med roboter i Norge har ikke gått upåaktet hen hos det internasjonale selskapet Diversey.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Kombinasjonen av et godt produkt og et fremoverlent marked – dette i følge en presse­melding fra Lilleborg – gjør at Norge har blitt valgt som et fore­gangs­land ved lansering av den helt nye roboten Taski Swingobot 2000.

Det vil si at Norge er et av få land som får lansere denne roboten opptil et halvt år før øvrige land i verden.

Taski Swingobot 2000

Mens Swingobot 1650 var ferdig utviklet av amerikanske Intellibot Robotics, er Taski Swingobot 2000 første robot som er utviklet av Taski Diversey sammen Intellibot Robotics. Dermed har man fått en robot utviklet av to store selskap innenfor vaske­roboter og renholds­maskiner.

Mange av de beste egen­skapene fra Swingobot 1650 er videre­utviklet og den nye roboten skal nå ha vesentlig forbedret kapasitet, navigasjon, program­vare, sikkerhet og ulike digitale løsninger.

Dette har man kombinert med egen­skaper som allerede er kjent fra Taskis gulvvaske­maskiner, som for eksempel gule vedlikeholds­punkter, enkel montering av børster/pads og nalgummi, godt oppsug og Intellidose doserings­system.

Lilleborgs satsning på roboter

I januar lanserte Lilleborg sin første vaske­robot, Taski Swingobot 1650 på det norske markedet. Dette ble markert med flere lanserings­arrangementer der interesserte kunder kunne få dette produktet presentert for første gang i Norge.

Interessen skal ha vært stor og ga en god pekepinn på at det norske renholds­markedet er modent for denne teknologien, noe som igjen skal ha materialisert seg i et godt og stadig akselererende salg for Lilleborg.

Første robot ble levert til ISS på Gardermoen allerede i 2016 og Lilleborg har i løpet av 2017 opplevd en snøball­effekt der flere og flere kunder ønsker å ta i bruk Swingobot i sitt renhold.

En programvare­oppdatering som økte robotens rekke­vidde betraktelig har ytterligere økt interessen og Lilleborg har sett en markant økning i salget til blant annet idretts­haller.

Kilde: Pressemelding fra Lilleborg

Det finnes også en filmsnutt her: https://www.youtube.com/watch?v=U_S7_67xeag&t=42s

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Egenskaper

Oppgitte egenskaper for Swingobot 2000: Typisk 1050 kvadratmeter i timen ved få hindringer (teoretisk maks. 1260), hastighet typisk 1,8 km/t.

Går inntil 4 timer pr. lading. Med et ekstra batterisett kan du doble vasketid og vaskeareal.

Vekt med batteri og full vanntank 471 kg (uten fører). Vaskebredde 70 cm, nalbredde 90 cm, sving­diameter 1,4 meter. 90 liter rentvannstank. Børstetrykk 42,5 kg.

Kilde: https://taski.com/taski-swingobot-2000

Powered by Labrador CMS