Den gløden i øynene som renholdere oppviser på leverandørmesse – og de nysgjerrige spørsmålene de stiller – lover godt for bransjens utvikling.

Nysgjerrig-Petra og -Petter

Lederartikkel: Jeg ser det gang på gang. Under Renholderens dag i desember, på lokale leverandør­messer og i blant på nasjonale renholdsleder­konferanser. Som bier rundt honning svermer de rundt.

Publisert

Hvem jeg snakker om? Gulvarbeiderne, selvsagt. Med stor nyfikenhet – og som oftest litt i flokk – går de fra stand til stand. Spør og graver, løfter opp og føler på, og er overmåte interessert i alt som finnes på markedet.

Utstillerne kan nok bli litt varme i trøya. Om ikke annet, så på grunn av den smule trengselen som gjerne oppstår. Samtidig vet jeg at leverandørene setter stor pris på at renholdere deltar. På denne måten får de verdifulle og konkrete tilbake­meldinger fra de som bruker produktene og tjenestene deres.

Selv om uttrykket i tittelen kan forbindes med noe nesevist og innpåslitent, ønsker jeg at det skal tolkes positivt. Denslags nysgjerrighet som renholdere utviser, borger nemlig godt for bransjens fremtid!

Selvfølgelig kan både ledere, rådgivere, utstillere og andre kan være like så nyfikne. Og selvfølgelig kan de nevnte yrkesgrupper være like viktige for utvikling og fremgang. Like fullt er det gøy å se at de menneskene som skal jobbe nærmest med produktene – og leve med deres fortreffeligheter og begrensninger – er så levende opptatt av dem.

Sist jeg selv hadde anledning til å delta på en renholder­samling var i april i Sarpsborg, som du kan lese mer om i bladet. Klart det koster en del å gi alle sine medarbeidere landlov for en dag, leie inn busser og sende dem av sted til renholdsmesse. Det å oppdatere og utvikle sine medarbeidere har alltid kostet. For en leder er neppe enkelt å finne penger til slikt i pressede budsjetter, derfor er det ekstra hyggelig når det lykkes.

Denne lederen sto på trykk i Renholdsnytt nr. 3/2024 – se oversikt over innholdet her (åpen sak)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS