Bilde av forsider til bladet Renholdsnytt, blant annet nr. 1/2023
Forsiden til Renholdsnytt nr. 1/2023. For beskrivelse av enkelt­bildene, se nederst i artikkelen.

Renholdsnytt 1/2023 er ute nå

I Renholdsnytt nr. 1/2023 ser vi blant annet nærmere på organisering av utreise­renhold, en norsk­utviklet komprimator for papir­tørk og erfaringer med den nye generasjonen «mini»-roboter, som det ble vist prototyper av på Amsterdam-messen i fjor. Tema denne gang er pleie og vedlikehold av gulv.

Publisert

Papirutgaven av Renholdsnytt nr. 1/2023 ble post­lagt 17. februar. Digital versjon av bladet er tilgjengelig nå, og inkludert hvis du har et Digital- eller Total-abonnement. Du kan også kjøpe bladet som enkelt­utgave på Buy&Read.

Bilde av Jørann Hansen med maskin for UV-behandling av gulvlakk
Jørann Hansen hos Duri Fagprofil.

Temasaker: Gulvpleie

Renovere, ikke bytte: Så vel gulvbelegg som tregulv og betonggulv kan i de fleste tilfeller gjenopprettes til fordums glans. Det er både billigere og som oftest mye mer miljø­vennlig enn å skifte ut gammelt. (Duri Fagprofil)

Tenk livsløps­kostnader når du velger gulv: Selv om ni av ti kroner brukes lenge etter at gulvet er lagt, går mye av oppmerksom­heten til selve innkjøpet. Det synes å være i endring. (Tarkett)

Pluss og minus ved ulike gulvtyper: Belegg, teppe, gummi, tre – alle gulvtyper har sine fordeler og ulemper – og litt forskjellige livsløps­kostnader. (Tarkett)

Bilde av Lars Adrian Nilsson på teppegulv
Lars Adrian Nilsson hos Tarkett.

Artikler

Bestiller renhold med en knapp: Ved Sykehuset i Vestfold er det installert over 500 trykknapper som skal lette hverdagen for renholdere og pleiere. Etter hal­vannet års drift er erfaringene jevnt over gode. Digital versjon av saken (krever abonnement)

Skovly er blitt en del av Maske: Maske ser for seg å vokse betydelig på det norske renholds­markedet, og har allerede oppbemannet. Digital versjon av saken (krever abonnement)

Vokser på papir­krymp: Den norsk­utviklede og vegg­hengte vakuum­komprimatoren Compax One vinner terreng. Digital versjon av saken (krever abonnement)

Roboter i firspann: Siden i sommer har fire små gulvvaske­roboter av typen Cobi 18 ruslet rundt i Høgskolen på Vestlandet. (Eir Renhold / 4 Service og PP Vestland). Digital versjon av saken (krever abonnement)

Bilde av Trond Magnus Solås med nettbrett som viser kart-oversikt over rom i bygning
Trond Magnus Solås ved Sykehuset i Vestfold.

Leder

Leder­artikkel i Renholdsnytt nr. 1/2023: Håpløst å finne renholdere. Neida, denne lederen skal ikke handle om rekruttering, men derimot om markeds­føring, stolthet og selvbevissthet. Les leder­artikkelen her.

Portrett

Portrettfoto av Torgeir Mork
Torgeir Mork.

Godt samhold i bransjen: Torgeir Mork er et illustrerende eksempel på hvor sammen­vevd renholds­bransjen er – og på hvorfor tonen er så kameratslig på tvers av enhver organisasjon. (Mork vil være kjent fra Nilfisk, Kärcher, Vileda og Renholds­soner/N3, og han er nå i Norengros). Digital versjon av saken (krever abonnement)

Konferanser

5 stjerners konferanse i Trondheims storstue: – Vi er 250 påmeldte, det er smekk fullt. Pluss alle som følger oss på streaming, kunne konferansier og teknologi­optimist Eirik Norman Hansen opplyse ved innledningen til konfereansen «Jobb smartere» fra Norsk Kommunal­teknisk Forening.

Mennesket i fokus: Digitalisering er på de flestes lepper for tiden, og gjennom­gangs­tema under Ren Fordels års­konferanse 2022 var å gi innsikt i myke verdier i digitaliserings­prosesser. Alt fra å selge inn effektiviserende endringer til leder­skap av digitale møter, forventninger fra unge arbeids­takere og vyer rundt frem­tidens grønne arbeidsplass.

Kronikk

Portrettfoto av Trond Husby
Trond Husby hos Cleaning.no.

NS-INSTA 800 – nok en gang: NS-INSTA 800 er et system for å fastsette og berømme rengjørings­kvalitet. Altså, som det heter i standarden, et hjelpe­middel som skal gi et felles grunnlag for forståelsen av rengjørings­kvalitet […] (Trond Husby, Cleaning.no)

Juss og arbeidsmiljø

Hvordan håndtere en nedbemannings­prosess på best mulig måte? Innlegg av Elisabeth Marie Haare Arctander, advokat­fullmektig i NHO Service og Handel.

Produktnyheter

Møbelknotter Filt (Duri Fagprofil), industri­sugeren Fiorentini K99F3 (Maskinelt Renhold), absorpsjons­matten Desso Protect (Tarkett), rengjørings­middel for bl.a. trenings­sentre Apesin multi (Tana-Chemie), rengjørings­middel for naturstein Tanet SR15 (Tana-Chemie) og såpe­dispenseren Proline WAVE (SC Johnson Professional).

Småstoff

I tillegg finner du faste spalter som Nyheter, Nytt fra NFSR, Kalender og Marked.

.

Det er mulig å kjøpe tilgang til enkelt-eksemplarer lesing gjennom Buy&Read, helt tilbake til 1/2005.

Kjøp nr. 1/2023 her eller velg en annen utgave.

.

Bilde av forsiden til bladet Renholdsnytt nr. 1/2023
Forsiden til Renholdsnytt nr. 1/2023. Hovedbilde: Anna Ortelli Røren ved Sykehuset i Vestfold (foto: Trond Erik Hillestad). Småbilder: Cathrine Westmork med ny utdannelse (foto: AOF Fagskolen), portrett av Torgeir Mork (foto: Trond Erik Hillestad), Jørann Hansen pleier gulv (foto: Duri Fagprofil).

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS