Snakkeboble grønn.

Fint å være renholder

Leder­artikkel i Renholdsnytt nr. 2/2023: Hver eneste gang et statlig arbeids­miljø­organ presenterer ny forskning på bransjen, konkluderes det med hvor fantastisk ille det er å jobbe som renholder.

Publisert

Denne lederen sto på trykk i Renholds­nytt nr. 2/2023 (oversikt over utgaven):

.

Er det ikke statistikk rundt høyt sykefravær, elendig med­bestemmelses­rett, utslitt rygg, hudproblemer eller astma som er i kikkerten, kan du være forholdsvis sikker på at forskningen dreier seg om dårlig lønn, stress, arbeidslivs­kriminalitet eller formalia som ikke etterleves til punkt og prikke.

Ingen skal stikke under stol at renholdere møter utfordringer i sitt yrke. Det er lett å glemme at alle yrker kommer med utfordringer. Spør en renholdsleder om når vedkommende sist fikk ødelagt nattesøvnen på grunn av bekymringer for sine ansatte. Spør en leverandør om hvor mange reisedøgn vedkommende har i året. Spør en kursholder om hvordan vedkommende opplevde årene 2020-2022.

Hvis ikke alle yrker hadde sine utfordringer, ville det sannsynligvis vært null progresjon i yrkeslivet. Det vi alle ønsker, er heller at det må være en rimelig balanse mellom det som er på jobb og det som er utenfor jobb.

Mange finner lykke og harmoni ved å rengjøre profesjonelt. Noen av de positive tingene i yrket, som du kan lese mer om her, er at renholdere som yrkesgruppe er mindre berørt av omstillinger og nedbemanninger enn gjennomsnittet for alle yrker. De opplever sjelden høye emosjonelle krav i jobbøyemed, har færre psykiske plager, sliter mindre med nattesøvnen og opplever sjeldnere at jobbkrav forstyrrer familielivet.

Vær stolt på vegne av renholdsyrket!

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS