Hovedbilde forside: Rune Hovlandsdal (Rent Tørt Bygg Consult) i de nye Glas­blokkene ved Hauke­land universitets­sykehus. Småbilder: Nina-Monica Johnsen (Essity/Tork), Sussi Meszaros (Porsanger kommune, foto privat), Andy Booth (SINTEF Ocean).

Renholdsnytt 6/2022 er ute nå

Vi ser nærmere på et sykehus med stål­kontroll på renholdet i bygge­prosessen, på mikroplast, gjenbruk, et bygg med full­installering av sensorer, konferansene til Cleaning.no og NFSR og mye mer.

Publisert

Papirutgaven av Renholdsnytt nr. 6/2022 postlegges 5. desember. Digital versjon av bladet er inkludert hvis du har et Digital- eller Total-abonnement

Konferanser

Trond Husby (Cleaning.no).

Fullt hus for Husby: Renholds­konferansen fra Cleaning.no er tilbake for fullt, og oppviste nok en gang tematisk bredde.

Mari Røed (NFSR).

Latter og gjensyns­glede: Norsk Forening for Service og Renhold klarte nok en gang å samle renholds­interesserte til storsamling.

Vi fikk dessverre ikke plass til å omtale alle høstens konferanser i denne utgave. Vi har valgt å la kronologien få bestemme, og presenterer først de som ble avholdt først, og kommer sterkere tilbake med de resterende.

.

Temasaker: Miljø og bærekraft

Brukte materialer får nytt liv: Trondheim kommune er pionér og først i Norden med å etablere et ombruks­lager. Alt av materiell er vederlags­fritt for bygge­prosjektene.

Bærekraft største utfordring: Skandi­naviske virksomheter rangerer bærekraft som den aller viktigste strategiske utfordringen de neste tre årene. Det fremkommer i ny undersøkelse.

Forsker på mikroplast­utslipp: Ved SINTEF Ocean i Trondheim forsker Andy Booth og Lisbet Sørensen på hvordan utslipp av mikro­plast og tekstil­fibre påvirker miljøet rundt oss.

.

Artikler

Nina-Monica Johnsen fra Essity/Tork i Helsehuset.

Rent og tørt fra start: Når Haukeland universitets­sykehus nå utvides med 50 000 kvadrat­meter, har det vært stål­kontroll på renholdet i bygge­prosessen.

Fullastet med sensorer: Da Helsehuset i Nordhordland skulle bygges, var det kvalitet og ikke pris som var viktigst. Gode råd ble innhentet fra fjern og nær, noe som har gjort renholdet mye enklere.

CleanPilot fyller ti år: En djerv idé og en fremoverlent renholdsleder, er blant det som ligger bak Norges mest brukte dataprogram for renholdere.

.

Leder

Et mylder av tilbud: En rikt konferanseår er over idet dette leses. Takk til dere alle, som gjør en så flott innsats med å samle det norske renholds­miljøet!

Les hele leder­artikkelen her

Det er mulig å kjøpe tilgang til enkelt-eksemplarer lesing gjennom Buy&Read, helt tilbake til 1/2005.

Kjøp nr. 6/2022 her eller velg en annen utgave.

Portrett

Sussi Meszaros.

Viktig å balansere krav og forventninger: Intervju med Sussi Meszaros, renholdsleder i Porsanger kommune.

.

Produktnyheter

Robotvaskeren Cobi 18 (Care Cleaning), gulv­vaskeren Wetrok Drivematic Deluxe (Maskinelt Renhold), klebe­matte for renrom (AET), kaffe­maskinen Nespresso Momento 200 (Lyreco) og Ocean universal­pasta (PartnerMed).

.

Kronikk

Når varsels­lampar bør lyse raudt hos bransje­foreiningar. Kronikk skrevet av Katrine Amdam og Tormod S. Johansen, Konkurranse­tilsynet.

Steinar K. Nilsen.

Om gal og riktig bruk av INSTA 800 i anbuds­prosessen. Kronikk skrevet av Steinar K. Nilsen, SINTEF.

.

Juss og arbeidsmiljø

Arbeidsgivers plikt til å informere om ledige stillinger internt. Av Elisabeth Marie Haare Arctander, advokat­fullmektig i NHO Service og Handel.

.

Småstoff

I tillegg finner du faste spalter som Nyheter, Nytt fra NFSR, Nye produkter, Kalender og Marked.

.

Forsiden til Renholdsnytt nr. 6/2022. Hovedbilde: Rune Hovlandsdal (Rent Tørt Bygg Consult) i de nye Glas­blokkene ved Hauke­land universitets­sykehus. Småbilder: Nina-Monica Johnsen (Essity/Tork), Sussi Meszaros (Porsanger kommune, foto privat), Andy Booth (SINTEF Ocean).

.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS