40 prosent av tjenestebedriftene i NHO frykter konkurs, mot 46 prosent foregående uke.
40 prosent av tjenestebedriftene i NHO frykter konkurs, mot 46 prosent foregående uke.

40 prosent av tjeneste­bedriftene frykter konkurs

Siste ukes medlems­under­søkelse i NHO Service og Handel viser at konkurs­frykten synker noe i tjeneste­sektoren, men at den fortsatt er skremmende høy.

Den forrige ukens medlemsundersøkelse fra NHO Service og Handel, som representerer noen av bransjene som er hardest rammet av koronakrisen, viste at hele 46 prosent av bedriftene fryktet konkurs. Nå er tallet nede på 40 prosent.

En av årsakene til nedgangen i konkursfrykten, er trolig lanseringen av den nye kompensasjonsordningen.

- Vi har ment at en slik kompensasjonsordning var uunngåelig, og vi er glade for at regjering og storting har lyttet til oss. Men antall bedrifter som frykter konkurs er fortsatt skremmende høyt. Dette viser at krisen er langt fra over, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, som minner om at marginene er mindre i tjenestesektoren enn i industrien.

Undersøkelsen viser ellers at 82 % har gjennomført permitteringer (opp fra 81 % foregående uke) og at 46 % har likviditetsproblemer (ned fra 49 % foregående uke).

Kilde: Tjenestesektoren permitterer fortsatt flest: - Krisen er langt fra over

https://www.nhosh.no/jus-hjelp/arbeidsliv/nyheter/tjenestesektoren-permitterer-fortsatt-flest—-krisen-er-langt-fra-over/

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS