
EU endrer ikke trygdeforordning
EU-rådet har avvist et revisjonsforslag om velferdsytelser. Revisjonen ville påvirket bl.a. trygderettigheter opptjent i et annet EØS-land.
Rådet har avvist et kompromiss med Europaparlamentet som ble fremforhandlet om revisjonen av EUs forordning for velferdsytelser. Det melder informasjonsorganet Europalov.
Foreslo flere endringer
En enighet ville blant annet innebære at man kunne ta med ledighetstrygden til et annet EØS-land i seks måneder. I dag er grensen tre måneder.
Dersom man har opptjent trygderettigheter i et annet EØS-land, ville kompromisset gi rett på dagpenger etter å ha arbeidet en måned. I dag gjelder denne retten etter én dag.
Grensearbeidere ville etter å ha jobbet i seks måneder, kunne ta med seg ledighetstrygden til hjemlandet i opptil femten måneder.
Sjelden uenighet
I følge Europalov er det svært sjelden at en foreløpig avtale fremforhandlet av representanter for de to EU-institusjonene avvises av en av partene ved den formelle behandlingen.
Revisjonsforslaget, som ble lagt fram av Kommisjonen i 2016, skal fortsatt garantere velferdsytelser ved flytting til et annet land, men endringene tar sikte på å redusere mottakerlandets forpliktelser og hindre misbruk.
Formalia
Revisjonsforslaget heter:
Forslag til europaparlaments- og rådsforordning om endring av forordning (EF) nr. 883/2004 om koordinering av trygdeordninger og forordning (EF) nr. 987/2009 om fastsetting av prosedyrer for gjennomføring av forordning (EF) nr. 883/2004.

Endringene kan i detalj leses på lenken under.
Kilde: Trygdeforordningen: endringsbestemmelser, http://europalov.no/rettsakt/trygdeforordningen-endringsbestemmelser/id-9583
Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.
Bli kjent med papirutgaven her!
Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Rådet for Den europeiske union (noen ganger bare kalt Rådet) er en av EUs institusjoner. Det utgjør, sammen med Europaparlamentet, EUs lovgivende myndighet.
Det må ikke forveksles med Europarådet, en mellomstatlig organisasjon som hovedsakelig arbeider med å fremme demokrati, menneskerettigheter og rettsstatsutvikling i sine nå 47 medlemsland.
(Wikipedia)