Faget skal tas tilbake

LEDER: «Etter å ha fått samme tilbakemelding fra medlemmene, har de derfor valgt å satse tyngre på renholdsfaget i tiden fremover. Dette kommer til uttrykk både i forbindelse med frokostseminaret i slutten av februar, og ikke minst på årskonferansen.»

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 1/2018

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Etter at Petter Furulund i fjor høst gikk ut i Renholdsnytt og uttrykte bekymring for renholdsfaget, har dette tydeligvis engasjert mange. Furulund stilte spørsmål om hvem som skal ta ansvar for den faglige utviklingen og stå for den faglige kompetansen i tiden fremover.

Han påpekte blant annet at Teknologisk Institutt (TI) har kuttet ut satsingen på renhold og at vi i dag har andre typer bedrifter og ledelse, som er mer styrt av økonomer som ikke har nok forståelse for verdien av å investere i kompetanse. Furulund la til at vi også opplever at oppkjøp utarmer de mellomstore bedriftene, som i flere sammenhenger har vært lokomotiver og har gått foran i å opprettholde det faglige.

Slik vi tolker Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR), deler de bekymringene til Furulund. Etter å ha fått samme tilbakemelding fra medlemmene, har de derfor valgt å satse tyngre på renholdsfaget i tiden fremover. Dette kommer til uttrykk både i forbindelse med frokostseminaret i slutten av februar, og ikke minst på årskonferansen.

– Vi skal ta faget tilbake. For NFSR er det viktig å være et organ opp mot læringsmiljøene og høyskolen, sier Hege Wilsbeck, styreleder i NFSR. Signalene hun og styret kommer med, kunne ikke vært klarere.

Nå er riktignok ikke bildet svart/hvitt. Det finnes gråtoner her. Bygg & Facility Consult AS opplever at mange fortsatt er opptatt av kompetanseutvikling, og at det ikke er slik at mulighetene for kompetanseutvikling forsvant med at TI la ned sin satsing på renhold. Men Lena Furuberg i Bygg & Facility Consult AS understøtter mye av det Furulund sier.

– Vi ser at det er mange bedriftsleder som ikke bruker penger på å utvikle renholderne sine. De tenker bare på kroner og øre, og ser ikke gevinsten i sluttenden av å satse på kompetanse, sier hun.

Powered by Labrador CMS