Renholdsnytt 6/2019 er ute nå

Hvis behovet er gjennomtenkt, kan sensorer gi renholdslederen en ny hverdag. For du bør tenke grundig gjennom hva du egentlig trenger.

Publisert

Rådet kommer fra Magnus Steffensen. Han er salgsleder ved FDVhuset, som tilbyr et nettbasert system for forvaltning, drift og vedlikehold.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– I renholdsbransjen er det mange ord som svirrer rundt oss. IoT, eller Internet of Things, er ett av dem. Egentlig er dette et paraplyord for utrolig mange ting. Kort sagt er IoT en samling av et stort antall fysiske enheter som kommuniserer med hverandre og med internett, sier Steffensen.

For ham er det avgjørende at IoT-enheter må være brukervennlige. Det er vel og bra dersom en dispenser utstyres med en sensor som varsler før den går tom for papir. Men hvis renholderen må trykke inn en knapp etter at hun/han har fylt på med papir, åpnes det for feil og forglemmelser – i tillegg til opplæringsbehov av såvel faste ansatte som vikarer.

I Renholdsnytt 6/2019 kan du lese Steffensens råd rundt bruk av IoT og sensorer i renholdsbransjen. I tillegg finner du dette:

Leder: Gode signaler fra OsloMet
«Vi har tidligere kritisert OsloMet for å ha sviktet utdanningen i vår bransje. Derfor er det på sin plass å gi dem honnør for å ha plukket opp hansken igjen.»
Les lederartikkelen her

Gjør noe med det før det skjer
Enhver arbeidsplass bør jobbe forebyggende mot skader og uhell. Gratisverktøyet Risikohjelpen.no er et godt startsted.

Fortsatt mange myter rundt roboter
Vil robotteknologi ta arbeidet fra renholdere?

Kronikk
Behovet for den lille røde høne
Valget stod mellom en ring eller ei nål da jeg ble uteksaminert som husøkonom. For meg måtte det bli nåla. De tre messingfargede nøklene på en blåemaljert bunn er stilistisk vakre. Selv om fysiske nøkler er på vikende front i storhushold, symboliserer nøkler like fullt styring over noe med verdi for mange. Men kanskje kunne en liten rød høne – eller hane – være et vel så egnet symbol for utdanningen framover?
Ellen Nygard, universitetslektor på Handelshøyskolen ved OsloMet og husøkonom

Annerledes og nytenkende
Dristig temavalg og til dels nytt bakkemannskap preget denne høstens Seminar for sykehusrenhold.

Portrettet
Med tusen jern i ilden
Når Sissel Evensen ikke er travel med å arrangere sykehusseminar, leder hun renhold med over tusen kilometer mellom ytterpunktene.

Faglig påfyll på rundreise
Norsk Forening for Service og Renhold har i høst avholdt faglig seminar i hele sju forskjellige byer rundt i landet.

Fengende frokost
NFSRs oktobermøte trakk fullt hus med bredt temavalg.

Tematisk blinktreff
Det begynner etter hvert å bli mange arrangører av renholdskonferanser her i landet. Cleaning.no treffer godt med sine temavalg.

Historien om tilblivelsen av INSTA 800
Del 3 – Arbeidsformen den gang og nå

Norsk versjon av renholdsstandarden INSTA 800 ble utgitt i revidert utgave den 14. mars 2019. Denne artikkelen er del tre i historien om INSTA. De to foregående artiklene ble publisert i Renholdsnytt nr. 4 og 5-2019.

Kjell Bård Danielsen er død
Kjell Bård Danielsen (1931-2019). En av bransjens store personligheter gikk bort lørdag 9. november, en snau måned etter at han fylte 88 år.

Kronikk
Renholderen stadig viktigere for drift og vedlikehold
Det er i tiden å snakke om digitalisering og kunstig intelligens og hvordan dette på godt og vondt påvirker utviklingen av arbeidslivet. Blant annet kommer en rekke spådommer om yrker som forsvinner eller iallfall der arbeidsoppgaver overtas av maskiner.
Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Norsk Kommunalteknisk Forening - NKF

Juss og arbeidsmiljø
Nye varslingsregler – igjen?
Den 1. januar 2020 trer nye regler om varsling i arbeidsmiljøloven i kraft. De «gamle» varslingsreglene har eksistert noen år og bør være kjent for de fleste arbeidsgivere. Hva innebærer de nye reglene?

I tillegg finner du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Se hva vi skriver om her

Powered by Labrador CMS