Renholdsnytt 3/2021 er ute nå

Tid for fasade! Utendørs kan det være utfordrende å sjekke kvaliteten på utført renhold. Fasadene er høye og tilsmusses raskt av vær, vind og luftbårne partikler.

Vi har spurt Renholds­butikken / NSP om råd rundt både fasade­renhold og kvalitetssjekk. I tillegg gir Steinar Klubben Nilsen ved SINTEF Certification et lite tips rundt det å bruke NS-INSTA 800 til utendørs inspisering.

Kjøp hele utgaven på Buy&Read

I Renholdsnytt 3/2021 kan du i tillegg lese mer om følgende:

Ny nettsatsing og nye muligheter

LEDER: «Siden sist har Renholdsnytt åpnet digitalt bladarkiv på nett. Dette er et søkbart arkiv, der du enkelt kan grave fram tips, reportasjer, bransje­nyheter og annet som du vet har vært omtalt i papirutgaven av Renholdsnytt.»
Les lederartikkelen her

Godt renhold var alfa og omega under Gjerdrum-raset

Det var midt under pandemien. Med et pågående smitte­utbrudd på bo- og behandlings­senteret, som måtte evakueres, og i en myldrende maurtue av rednings­mannskap, jobbet Toma iherdig for å unngå smitte.

Smaker på fremtiden

I prosjektet «Fremtidsrenhold» studerer ISS Facility Services hvordan man kan skalere tjenestene opp og ned i takt med kraftige svingninger i renholdsbehov.

Fortsatt bredt FM-samarbeid

Ren Fordel og Standard Norge har inngått en samarbeids­avtale om utvikling av standarder innenfor fasilitets­styring (FM). Det har fått enkelte til å lure på om andre aktører dermed utelukkes fra å samarbeide med Standard Norge.

Mest mulig skal være som vanlig

Også for Departementenes Sikkerhets- og Service­organisasjon har 2020 og 2021 vært annerledesår. De mener at det likevel har vært viktig å opprett­holde mest mulig av de vanlige aktivitetene.

Lanserer standardisert grunn- og yrkes­kompetanse

NHO Service og Handel har det siste året ledet et prosjekt for å utvikle en felles digital plattform og kompetanse­standard for opplæring av renholdere.

Ny leverandør av nett­utdanning

Lars Roland Pettersen har drevet opplæring både i eget renholds­firma og i kommunal renholds­avdeling. Nå går han inn i markedet for nettbasert utdanning.

Spritflekker: Det beste er å unngå dryppingen

Den omfattende bruken av hånd­desinfeksjon under pandemien har gitt renholdere mye hodebry. I følge ISS Facility Services finnes det ingen hokus pokus-metode for å fjerne flekkene, men de har likevel noen råd.

Renhold over himling – en kilde til besvær

Både ved nybygg og etter store ombygninger ligger det igjen ekstra mye støv over system­himlinger. Etter rengjøring oppstår det ikke sjelden en diskusjon mellom kunde og byrå. Anker Renhold gir tips.

Portrett: En forkjemper for kvalitet

Få har preget vaskeri­bransjen like mye som Bent Østerud. Etter over tredve år i bransjen, trådte han i februar ut av yrkeslivet.

Digitaliserer seg med sensor­teknologi og dynamiske renholds­planer

IoT er på full fart inn i renhold- og FM-bransjen. Nå tar Sodexo et steg videre i utviklingen og innfører dynamiske, digitale renholds­planer basert på sensor­teknologi på flere DNB-lokasjoner.

Tensider

Vi fortsetter vår føljetong der Vivi Lindahl fra Lilleborg gir sitt kjemiske blikk på renholdets verden. Denne gang er temaet tensider, eller i nokså upresis dagligtale: «såpe».

Juss og arbeidsmiljø

Advokat Hilde Mjønes Nielsen hos NHO Service og Handel tar opp spørsmål rundt ferie­penger under permittering. For hva gjør bedriften når arbeids­taker er permittert, og lønns­trekket ikke kan foretas?

Produktnyheter

Måler restsmuss med mobilen: Den nylanserte appen Cleantracker AI fra Optiqo skal gi en objektiv metode for å evaluere kvaliteten på utført renhold.

Barriere mot smitt­somme stoffer: Selv om man rengjør heis­knapper og bank­terminaler hyppig, øker sjansen for smitte med hvert eneste nye tastetrykk. Zoono fra Ren24 er et produkt som skal beskytte mellom ordinært renhold.

Salgssuksess fra Røros: Ved nyttår kom Røros Produkter med SmartDes, en berøringsfri dispenser med innebygget Wi-Fi. Den har solgt svært godt.

Fjerner vond lukt og bakterier: Green Cleen Norge AS og Insider Facility Solutions AS (tidl. Elite Service Partner) har etablert seg i Oslo-området med miljø­vennlig renhold av søppeldunker.

Desinfiserer uten alkohol: Norske Greentech Water AS har lansert alkoholfri flate­desinfeksjon basert på hypoklorsyre.


Ny nettsatsing og nye muligheter

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS