Renholdsnytt 1/2021 er ute nå

Sverige har vært mye hardere rammet enn Norge under pandemien. Hverdagshelt og renholder Khaled ba om å bli flyttet til korona-intensiven.

Da de aller fleste rundt om i samfunnet valgte å ta et skritt tilbake, tok Khaled både ett og to fremover da han frivillig ba om å bli forflyttet til koronaintensiven på Gävle sykehus.

– Man må hjelpe de svake. Og mitt prinsipp er … jeg elsker eldre mennesker og hva de har gjort for dette landet. De har båret det på sine rygger, og på våre rygger skal vi bære det i fremtiden. De eldre fortjener all respekt, sier han.

I Renholdsnytt 1/2021 kan du lese mer om Khaled.

Kjøp hele utgaven på Buy&Read

I tillegg finner du dette:

Lønn for strevet

LEDER: «Denne gang vil vi virkelig gi honnør til Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Service og Handel.»
Les lederartikkelen her

Helt i det stille

Sverige har vært mye hardere rammet enn Norge under pandemien. Hverdagshelt og renholder Khaled ba om å bli flyttet til korona-intensiven.

Slipte seg til målet

Det gjelder ikke å gi opp. Både prøv og feil måtte til for å fjerne skitten etter seksti år med feilaktig Terrazzo-vedlikehold.

Renhold ble podcast

FDVhuset på Sortland har startet egen podcast som tar temperaturen på det som rører seg i bransjen.

Etiske dilemmaer tærer på i lengden

Også renholdere kan møte vanskelige situasjoner, eller måtte ta avgjørelser som gir den vonde klumpen i magen. Over tid kan det tære på.

Vil skape empatiske bygg

I stedet for renhold etter fast frekvens, eller planer som etter skjønn tilpasses varierende behov, vil det i mange tilfeller være bedre å basere renholdet på sensorer.

Pleksi er ikke fleksi!

Mange butikker bruker pleksiglass for å skjerme ekspeditørene mot virus, men å rengjøre glassene er ikke bare-bare.

Portrettet: – Ja, det løser vi!

Når Jan Heikki Maurstad får servert seg en vrien utfordring, er svaret aldri nei.

Må være fremoverlent som minifirma

Jostein Solhaug holder hodet over vannet, tar seg en kaffekopp og stresses ikke synlig av alle restriksjonene som holder kundemassen tilbake.

Sjekk nøye før kjøp av luftrenser

Inneklimaspesialisten Doug Hoffman mener det finnes mye villedende informasjon om hvor effektiv luftrensing er for å begrense spredningen av Covid-19.

UV-desinfisering byr på utfordringer

Bruken av ultrafiolett stråling skal ha blitt mer utbredt under pandemien. Slik desinfisering kan være svært effektivt, men bare dersom den utføres korrekt.

Nanosølv kan neppe erstatte renhold

Sølv er et potent antimikrobielt stoff som trolig ble brukt minst 3000 år før vår tidsregning. Som nanomateriale er sølv enda mer potent.

Ansattes personvern under koronapandemien

Personvernregelverket skal sikre et tilstrekkelig vern av personopplysninger. Samtidig inneholder personvernregelverket regler om at arbeidsgivere kan behandle særlige kategorier av personopplysninger når det er nødvendig for å gjennomføre arbeidsrettslige plikter eller rettigheter.
Advokatfullmektig Helle Olufsen NHO Service og Handel

I tillegg finner du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS