Renholdsnytt 1/2019 er ute nå

Renholderne ved rådhuset i Skedsmo kommune har tatt i bruk sensorteknologi med stor suksess. – Det har vært svært lærerikt og nyttig. Nå er det slutt på synsing, sier Heidi Elisabeth Sollien, fagsjef på eiendomsavdelingen. Se hva du kan lese om i Renholdsnytt 1/2019.

Publisert

I Renholdsnytt 1/2019 kan du lese om følgende:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Leder: Interesse med bismak
«I måned etter måned er det et helt konkret tema som topper popularitetsbarometeret på renholdsnytt.no: minstelønn for renholdere.»
Les lederen her

Robot i full vigør
Den kanadiskproduserte roboten Avidbots NEO er i ferd med å få fotfeste i vårt hjemlige marked. Vi har sett den in action.

Åpnet stort fellesvaskeri
Kringsjå studentby i Oslo har fått landets aller største fellesvaskeri. Vaskeriet har 74 vaskemaskiner og 74 tørketromler, og har kapasitet til nær fem tonn studentklesvask om dagen.

Lokker med stort utvalg og lave priser
Nowas har hatt nettbutikk i Norge siden 2016. Nå satses det for fullt også med eget salgskontor og stort lager.

Sensorer fikk slutt på synsing
Renholderne ved rådhuset i Skedsmo kommune har tatt i bruk sensorteknologi med stor suksess. – Det har vært svært lærerikt og nyttig. Nå er det slutt på synsing, sier Heidi Elisabeth Sollien, fagsjef på eiendomsavdelingen.

Intet rom for tilfeldigheter
Strenge rutiner gir topp resultat i vaskeriet på Haukeland Universitetssjukehus.

Skal rengjøre for 1,2 millioner innbyggere
Den kommende fylkeskommunen Viken vil få i overkant av 360 renholdere. Under Renholderens dag 3. desember 2018 var mange av dem samlet til faglig påfyll. Se noen av bildene her

Portrettet:
En fremoverlent leder
Én gang skjønte hun verken opp eller ned på en mopp. Men pågangsmot har Rujira Coles mye av, og i dag leder hun renholdet i hele Buskerud fylkeskommune.

Dra til sjøs!
Den 8. til 10. mai er det klart for en ny lederkonferanse om bord på Color Lines ferge Oslo-Kiel.

Strengere krav til godkjenning
Anne Jensen i NHO Service og Handel er glad for at det fra januar stilles krav om at godkjente renholdsvirksomheter hvert tredje år må sende inn dokumentasjon som viser at de fortsatt fyller kravene til godkjenning.

Arbeidstilsynet satte stopp. Nå sparer Li-Jo Renhold flere tusen hver måned.
Etter pålegg fra Arbeidstilsynet ble Li-Jo Renhold tvunget til å endre rutiner for timeføring. Overgangen til et digitalt system skulle vise seg å være mer lønnsomt enn forventet.

Arbeidsmiljø med etnisk mangfold
Et team som er sammensatt av flere kulturer, vil prestere bedre enn et team sammensatt av like. Så hvorfor satser vi ikke mer på mangfold?

Alle er viktige bidragsytere
– Det er en fornøyelse å gå rundt i sykehuset og si «hei». Renholderne er helt sentrale medarbeidere, som leverer.

Maskiner gir motivasjon
Maskiner gir ikke bare renere gulv enn manuell mopping. De har også en positiv effekt på renholderen.

Kronikk:
Råd du ikke bad om
De fleste av oss har opplevd å få råd fra mor om noe vi ikke har bedt om råd på. Der og da kan det provosere. Spesielt når vi innerst inne vet hun har rett, eller vi vet at hun ikke er til å rokke. I årets nyttårstale var vår nye landsmoder ute i samme ærend. Budskapet var: Norge trenger flere barn! Byggene som huser barnefamiliene har så langt ikke vært gjenstand for særlige råd. Noen kommer her.
Ellen Nygard gir gode råd om profesjonalisering i heimen.

Juss og arbeidsmiljø
Midlertidig ansettelse fra A ti l F
Hovedregelen i norsk rett er at arbeidstakere skal ansettes fast. Det er likevel unntaksvis mulig å ansette midlertidig dersom det er særskilt grunnlag for dette etter arbeidsmiljøloven. Denne artikkelen vil gi en overordnet innføring i reglene for midlertidig ansettelse og hvordan arbeidsgiver skal forholde seg til dem.

I tillegg finner du våre faste sider med:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bestill abonnement her

Last ned enkeltsider eller hele bladet her

Se hva vi skriver om her

Powered by Labrador CMS