Sykren 2015 invitasjon kvad

Spennende seminar­program

Får vi gjort mer jobb i dag enn for 20 år siden, bare fordi vi sitter foran en data­maskin? Hvor mye organisk materiale er egentlig tilbake etter utført renhold? Dette er blant fore­dragene under Seminar for Sykehus­renhold. Meld deg på før 23. august.

Publisert

Trond Holm Johansen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For 19. gang inviterer Forum For Sykehus­renhold (FFS) til omfattende, nasjonalt renholds­seminar. Dette går av stabelen 23.-25. september, denne gang i Trondheim.

Trond Holm Johansen, styre­leder i FFS og enhets­leder for renholdet ved Haukeland universitets­sykehus, gir noen smake­biter fra programmet:

"

Fredrik Steen.

«Dusteviskeren»:

Fredrik Steen lurer på om vi får gjort mer jobb i dag enn for 20 år siden, bare fordi vi sitter foran en data­maskin. Hestevisking er ut! Nå er det dustene det skal viskes til. «Dusteviskeren» er et svært morsomt foredrag som tar for seg det moderne og lite etter­tenk­somme mennesket.

Oddvar Johnsen.

«Kommunikasjon»:

Oddvar Johnsen deler sine kunn­skaper om kommunikasjon til oss som leder. Han har som mål å kunne tilføre mennesker motivasjon og økt kunnskap innenfor dette feltet.

«Ebola»:

Sylwia Høgmo var i to perioder i Sierra Leone under Ebola-epidemien. Hun deler sine opplevelser med oss.

«Riktig renhold forebygger smitte»:

Pia Cathrin Kristiansen jobber som hygiene­syke­pleier i Skedsmo kommune. Hun har gjort studier som viser hvor viktig riktig renhold er for å fore­bygge smitte. Rekke­følge, metode og tiden som blir brukt er avgjørende for renholds­kvaliteten.

«ATP-målinger»:

Et prosjekt i Helse Bergen (Renholds­avdelingen) for å sette fokus på rengjøring av kontakt­punkter, spesielt på senge­poster. Prosjektet viser mengde organisk materiale som er tilbake etter utført renhold, og synlig­gjør viktig­heten av rengjøre også å på steder/ting som man berører, og gjerne ikke kan se er skitne – men som kan ha mange bakterier på seg.

Fra fjorårets seminar i Tromsø.

Om seminaret

Seminaret for Sykehus­renhold har tradisjonelt deltakere fra alle sektorer, selv om flertallet jobber med renhold i helse­sektoren.

Det går på rundgang mellom Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Tromsø. I år er det Trondheims tur. Vert er St. Olavs hospital og seminar­hotellet er Scandic Nidelven Hotel, viden kjent for god mat.

Så langt er det på meldt ca. 90 deltakere og ti utstillere, men arrangørene forventer flere nå i innspurten. Derfor bør du være snar med å melde deg på. Hvis hotellet skulle bli fullt, må man inn­kvarteres på andre hoteller.

Se bildene fra fjorårets seminar her.

Fra årets program

"

Brosyren for årets seminar.

I tillegg til leverandør­utstilling, utflukt m/middag på Festningen, fest­middag og general­forsamling blir det et rikholdig program:

 • Offisiell åpning, ved divisjons­direktør Tove Ofstad Holan
 • Velkommen til seminar, ved Trond Holm Johansen
 • Presentasjon av renholds­avdelingen ved St. Olavs hospital, ved Kirsti Bekken
 • Foredraget «Cracking the Norwegian code», ved Julien S. Bourelle
 • «Kommunikasjon», ved Oddvar Johnsen
 • «Riktig renhold forebygger smitte», ved Pia Cathrin Kristiansen
 • «Renhold i Ebola­rammet område (Sierra Leone)», ved Sylwia Høgmo
 • «ATP – prosjekt i Helse Bergen», ved Siriann Tvedt
 • «Reisebrev fra Zanzibar», ved Trond Holm Johansen
 • «Universell utforming og rasjonelt renhold», ved Åshild Staverløkk
 • «Dusteviskeren», ved Fredrik Steen
 • «Mot nye høyder», ved Hallgeir Lundamo

For mer info og påmelding, klikk deg videre til FFS.

Powered by Labrador CMS