gulrot-dame
gulrot-dame

Seminar om kvinners helse og aktiv aldring

I anledning kvinnedagen 8. mars inviterer Helse- og omsorgsdepartementet til et seminar om kvinnehelse, arbeidsliv og aktiv aldring i et likestillingsperspektiv.

Publisert

Renhold er en bransje der mange kvinner gjerne vil stå lenge i arbeid, men likevel går tidlig ut av yrkeslivet. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er de fire kvinnelige stats- sekretærene i departementet (Astrid Nøklebye Heiberg, Lisbeth Normann, Anne Grethe Erlandsen og Cecilie Brein-Karlsen) som inviterer til seminaret. Seminaret avholdes fredag 7. mars kl. 09.00-12.00 på Litteraturhuset i Oslo.

Arbeid er for de fleste bra

Regjeringen vil styrke innsatsen for å få flere til å stå i arbeid lenger. Det er helt nødvendig for å bevare det norske velferdssamfunnet. Samtidig er det for de fleste bra for helse og trivsel å være i arbeid så lenge som mulig.

Et flertall av de som pensjonerer seg tidlig eller blir uføretrygdet, er kvinner. Samtidig lever norske kvinner lenge, og kan, i følge OECD, leve mange gode og funksjonsfriske år. Vi står overfor en felles utfordring når mange har en tidlig avgang fra arbeidslivet.

Må få fram nye ideer

«Vi ønsker derfor å debattere om det er forhold i arbeidslivet, forhold ved kvinners helse- og livssituasjon eller andre faktorer som kan forklare at flere kvinner enn menn går tidlig ut av arbeidslivet. Vi må stille de gode spørsmålene og få frem kunnskap om hvilke forhold som påvirker kvinners helse positivt og negativt. Vi må frem nye ideer om hvordan vi kan få dagens 40- og 50-årige kvinner til å stå lenger i arbeidslivet», står det i invitasjonen.

Foredragene

  • Hvorfor må vi snakke mer om kvinnehelse og kvinners arbeidsliv?
  • Kvinnehelse, har vi fortsatt biologiske hull? Kvinner har lavere dødelighet enn menn, men høyere grad av sykelighet. Hvorfor er forskning viktig?
  • De kvinnedominerte arbeidsplassene. Er det arbeidsplassen eller kjønn som har betydning for helse og avgang fra arbeidslivet?
  • Hvor mye betyr holdninger for helse og arbeid? Er det smittsomt å avstå fra arbeidslivet? Er det oss selv, eller blir vi uglesett og oversett i arbeidslivet?
  • Arbeidsliv og helse gjelder også minoritetskvinner

For program og påmelding: Seminar om kvinnehelse, arbeidsliv og aktiv aldring i et likestillingsperspektiv

Powered by Labrador CMS