– Må ansvarliggjøres for å motvirke sosial dumping

– Det har i dag større konsekvens for en arbeidsgiver om han feilparkerer utenfor virksomhet en, enn om han som arbeidsgiver på den samme virksomheten bryter arbeidsmiljøbestemmelsene. Slik kan det ikke være, sa Steinar Krogstad fra Fellesforbundet på konferansen ”Et kriminelt arbeidsliv” i Oslo i går.

Publisert

Krogstad tok sterkt til orde for å ansvarliggjøre oppdragsgivere som ikke sjekker at deres underleverandører ikke driver arbeidsmiljøkriminalitet. Det skriver Norsk Tjenestemannslag (NTL) på sine nettsider.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

NTLs nettverk mot svart økonomi arrangerte i går konferansen ”Et kriminelt arbeidsliv” i Oslo. Dette var den tredje i rekken av konferanser som nettverket arrangerer og samlet deltaker fra en rekke offentlige virksomheter, blant annet Skatteetaten, Arbeidstilsynet, Politiet, Mattilsynet og NAV.

Eva Jenssen, Regionalt verneombud for restaurant- og renholdsbransjen, utfordret konferansedeltakerne til å ta kontakt med Arbeidstilsynet. Hun påpekte at det er mange arbeidsgivere som ikke vet hvilke plikter de har når.

– Det er viktig å ta kontakt med Arbeidstilsynet om du har mistanke om at det skjer ulovligheter i forhold til lønn, arbeidstid eller arbeidsforhold på en arbeidsplass. Da skjer det noe, sa hun, ifølge NTL.

Jensen drøftet i sitt innlegg hva tillitsvalgte og andre i NTL kan gjøre for å motvirke sosial dumping i restaurant- og renholdsbransjen.

Du kan laste ned presentasjonen hennes på NTL sine nettsider

Powered by Labrador CMS