renhold_gang

– Det florerer av sosial dumping

Mer en hver tredje kontrollerte restaurant- og renholdsbedrift i Trøndelag har brudd på arbeidsmiljøloven, ifølge det regionale verneombudet i Trøndelag.

Publisert

– I løpet av de fem første månedene i jobben har vi avdekket mange graverende tilfeller, noen så graverende at vi mener bedriften burde vært stengt på dagen, regionalt verneombud Eva Jenssen til Adresseavisen, ifølge Norsk Tjenestemannslag (NTL).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Siden ordningen med regionalt verneombud for restaurant- og renholdsbransjen ble innført tidligere i år, har 86 trønderske bedrifter fått besøk av Trøndelags to regionale verneombud.

– Dette er to bransjer med veldig høyt sykefravær. De er dårlig organiserte, få har tariffavtaler, samtidig som det florerer av sosial dumping. I tillegg er det mange av våre nye landsmenn som jobber i disse bransjene, og vi ser at disse veldig ofte blir utnyttet.

En gjennomgang av funnene viser at 40 prosent av bedriftene hadde mangler knyttet til HMS. Den samme andelen bedrifter hadde heller ikke verneombud, som er lovpålagt for bedrifter med over 10 ansatte. Bare 14 av de kontrollerte bedriftene hadde eget verneombud, skriver NTL.

Les mer om saken på nettsidene til Norsk Tjenestemannslag

Powered by Labrador CMS