Leviy devices

Leviys program­vare styrer renholdet

Det neder­landske selskapet Leviy er godt etablert i hjem­landet. Det tilbyr data­verktøy som hjelper renholds­lederen medkvalitets­sikring, plan­legging, kommunikasjon og styring av ressursene.

Publisert

Bart van Velden fra Leviy.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

I Norge har vi flere gode data­løsninger som holder styr på renhold og lokaler, som Jonathan Clean, Clean Pilot, RenData800, Sota Data, Ren Plan og Plan Ja. Slike programmer er særlig nyttige her i nord, der renholds­lønningene er relativt høye sammen­liknet med sydligere land. Derfor gjelder det å optimalisere på arbeids­kraften.

Det er likevel interessant å se på hva utlendingene foretar seg på denne fronten. Et eksempel fikk vi under renholds­messen ISSA / Interclean nå i mai.

Selskapet Leviy har utviklet program­vare som brukes i alt fra sykehus, skoler og kontor­bygg til fornøyelses­parker og ferie­hus. Det er blitt populært i Neder­land og Belgia, og ytterligere ekspansjon er under vurdering. Vår kontakt­person Bart van Velden opplyser at Leviy gjerne lager en norsk versjon dersom et norsk selskap er interessert.

Leviys system lar renholds­lederen tildele oppgaver til renholderen, eller til hvert rom, om ønskelig. Systemet bruker en vanlig nettleser og kan derfor kjøre like herlig på PC som på Mac eller andre maskiner.

Renholderen kan få fram opplysninger på smart­telefon og nettbrett med Android eller iOS. Systemet kommer dessuten snart i en Windows-versjon.

Noen av skjermbildene i Leviys system. Det kjører på alle datamaskiner, samt mobiler og nettbrett med Android eller iOS (Windows er på vei). Foto: Leviy

– Mens de fleste konkurrenter fokuserer på back-office, altså time­registrering med mer, legger vi legger vekt på renholderen, sier van Velden.

Han fremholder at systemet er spesielt nyttig ved avvik:

– Hvis inspektøren synes det er vasket for dårlig, kan hun/han legge inn at det skal vaskes på nytt, eventuelt med bilde av avviket. Men også renholderen kan gi input til systemet.

TV-skjermen under viser et av bildene som typisk vil bli brukt av renholds­lederen. Kartet viser hytter i et ferieanlegg. Det viser statuser som: skal rengjøres (rød), klart for inspeksjon (oransje), inspisert og OK (grønn) for de rommene som er lagt inn i systemet. Det står også informasjon om rommet må vaskes på nytt eller om renholderen selv fant avvik. I dette eksempelet er navnet på renholderen tat med, men siden systemet såkalt modulært oppbygget, kan eieren velge å utelate dette av personvern­hensyn.

Leviys system ble demonstrert på TV-skjermer under renholdsmessen i Amsterdam. Her ser vi et eksempel der renholdslederen får fram status for hytter i et ferieanlegg.

Van Velden legger til at systemet nå står foran en større utvidelse. Det inkluderer dokumentasjon om hvordan spesifikke gulv skal vaskes i praksis, om håndtering av ulike typer utstyr og ikke minst om bruk av kjemikalier, slik at renholderen kan få opp detaljerte beskrivelser av problemrenhold med mer.

Når det gjelder kjemikalier, skal systemet utvides med hvilke renholdere som kan bruke spesifikke kjemikalier (dvs. hvem som har opplæring eller sertifisering for det), noe som ofte er vanlig å kreve i kontrakter.

Les mer om systemet på Leviys nettsider

Powered by Labrador CMS