0610_renholdsnytt
0610_renholdsnytt

Vokser på undervisning

Tre timer på skolebenken én kveld i uka. Det skal øke basiskompetansen hos de ansatte i Trøndelag Renholds Service (TRS). I det nyste nummeret av Renholdsnytt kan du lese mer om bedriften, som har fått undervisningsmidler fra Vox.

Publisert

Vi besøker klasserommet hos TRS, der alle som ønsker får kveldsundervisning i norsk, data eller matte.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det var nok noen som stusset da Stein Johnsen gikk fra NHO Service og ble den nye bransjedirektøren i HSH Service. I det nyste nummeret av Renholdsnytt kan du lese hvorfor han tok dette valget, og hvilke planer han har for sin nye organisasjon.

Nyetablerte Renholdssentralen ønsker å benytte seg av over 1000 underleverandører. De ser på seg selv som et rent salgsselskap av renholdstjenester, og sammenligner seg med en drosjesentral. Administrerende direktør i NHO Service, Petter Furulund, er hoderystet og nærmest sjokkert over planene:

Egen Nav-kontakt, tett samarbeid med de andre sykehusene i Vestre Viken, og ikke minst med den enkelte medarbeider, har fått de sykmeldte raskere tilbake på Drammen Sykehus.

De løper rundt i ring, ler høyt og gjør geléaktige bevegelser med ansikt og kropp. Latteryoga skal gi økt nærvær i Oppegård kommunes renholdsvirksomhet:

Latteryogaen er en del av nærværsprosjektet "Ringer i vann", som du også kan lese mer om i papirutgaven.

Oljerydding på land er en tung og manuell prosess.Nyvinningen Mose skal gjøre det enklere og mer effektivt.

I kronikken hevder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet at NHO Service bruker tallmaterialet sitt ukritisk, når de mener å kunne underbygge en samfunnsøkonomisk gevinst ved å konkurranseutsette offentlig renhold:

En organisasjon som har etterlyst høyere nivå på debatten om offentlig ressursbruk bør bestrebe seg på å finne relevante tall som kan sammenlignes, skriver Guldbrandsen

I tillegg til dette, kan du lese flere nyttige bransje- og produktnyheter, du kan lese om rivjernet Rita, som har vært ansatt i Rengjøring & Vedlikehold as i 30 år, og du kan lese om den nye IA-avtalen.

Renholdsnytt bringer dessuten flere sider med nyheter fra FDV-dagene, som ble arrangert i oktober.

Bestill abonnement på Renholdsnytt her

eller last ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS