0211_renholdsnytt

Renholdsnytt 2/2011 ute nå

Hanne Rud ble som ventet enstemmig valgt som ny leder for Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR). Nå ønsker hun å etablere lokale nettverk.

Publisert

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

En av de største utfordringene NFSRs nyvalgte leder tar tak i, er etableringen av lokale nettverk.

– Dette er noe medlemmene har etterspurt, og noe jeg har satt meg som mål å få til i året som kommer. Vi har bra aktivitet i Oslo, Akershus og Østlandsområdet for øvrig, men vi ønsker å kunne gi et tilbud til dem som bor utenfor den regionen også. Derfor ønsker jeg å fri til medlemmer der ute som vil bidra i den sammenhengen. Jeg har stor tro på at vi skal få til dette.

Det sa Hanne Rud da Renholdsnytt møtte henne på NFSRs årsmøte i april.

I den nyeste utgaven kan du lese mer om hva som skjedde her.

I Renholdsnytt 2/2011 kan du også lese om:

Ingen er helt sikre på hvorfor den oppstår, og håndverkere kappes om å skylde på hverandre. Nå kan nye resultater tyde på at dårlig ventilasjon har hovedskylden for heksesot.

Prosjektet Frisk i RE Renhold skal bidra til å gi renholderne i Ringsaker kommune en holdnings- og livsstilsendring. Kommunens gevinst vil være redusert sykefravær.

Tønsberg kommune flyttet renholdet tilbake i eget hus for å effektivisere. Nå hevder de å være konkurransedyktige sammenlignet med private aktører.

Mens NRIs historie som renholdsbransjens fagorgan rundes av,har kunnskapen om lovverket der ute knapt slått rot. Det er til bekymring, mener Kolbjørn Jensen.

Raser mot Trysil-rapport

NHO Service raser mot rapporten UtviklingsPartner AS har utarbeidet for Trysil kommune med tanke på mulighetene for konkurranseutsetting.

– Kompetanse slår sparekniven

På nittitallet kom den første trusselen om konkurranseutsetting, og siden da har renholdsavdelingen i Porsgrunn kommune spart inn over 40 årsverk. Nå utsettes avdelingen igjen for spareiver.

Åmli kommune - Et portrett

De har vært i yrket en årrekke, og sykefravær finnes knapt. Vi har snakket med renholderne i Åmli kommune om nærvær, yrkesstolthet, og om hva som vil skje med avdelingen når pensjonsalderen innhenter dem.

Mot økt konkurranseutsetting

Frem til høstens kommunevalg vil Renholdsnytt stille de politiske partiene på Stortinget spørsmål relatert til renholdsbransjen. I denne utgaven er det Liv Signe Navarsete, partileder i Senterpartiet som svarer

I tillegg kan du lese flere artikler, småstoff, produkt- og bransjenyheter.

Lederartikkelen "Åpen konflikt uheldig for bransjen" tar opp ordkrigen som har foregått mellom NAF og NHO Service den siste tiden.

Ikke abonnent? - Bestill i dag

Du kan også laste ned enkeltsider eller -utgaver elektronisk her.

"
Powered by Labrador CMS