renholdsnytt0310_stor

Oppfordrer til fagbrev-debatt

Lederartikkelen i årets tredje utgave av Renholdsnytt oppfordrer til debatt rundt dagens fagbrevordning.

Publisert

Fagbrevordningen har løftet renholdsbransjen, men målet skal ikke være at flest mulig kan smykke seg med en ny tittel. Arbeidsgivere og renholdsbedrifter må bli flinkere til å benytte seg av renholdernes nye kunnskaper.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Denne utgavens leder oppfordrer til debatt omkring ordningen. LES LEDEREN HER OG KOM MED DINE KOMMENTARER!

Portrettet: Marit Vik

"

Også Marit Vik brenner for fagbrevordningen, og er opptatt av at kompetansebeviset må bety noe. I portrettet møter du Vik, som i dag er renholdsfaglig rådgiver i Bergen kommune.

Fagbrev i Statoil

Statoil satser på kompetanseheving med å tilby alle sine ansatte fagbrev. Heretter skal alle som blir ansatt enten ha fagbrevet, eller forplikte seg til å ta det. Fagbrevet gir status på plattformen, forteller en av renholdsoperatørene.

Flerkulturelt arbeidsmiljø

Håndboka Arbeidsmiljø på flerkulturelle arbeidsplasser gir en komprimert oversikt over hvilke punkter som bør inngå i MHS-arbeidet på flerkulturelle arbeidsplasser.

Vil ha rent miljø både inne og ute

Renholdssoner er som første bedrift i renholdsbransjen blitt klimanøytral.

NRI-dagene

NRI har slitt med dårlig likviditet, men håper nå å bli reddet av medlemmene. Vi rapporterer fra årets NRI-dager, som satte søkelyset på sosial dumping, dyrt sykefravær og legers iver etter å skrive ut sykemeldinger.Malvin Bjørnebekk takket dessuten av som styreleder etter mange års innstas

ISSA Interclean

Renholdsnytt bringer produktnytt og stemningsrapport fra den internasjonale renholdsmessa som ble arrangert i Amsterdam i vår.

Leverandørprofil - Premiere Produkter

Å bli Miljøfyrtårn viste seg å være mindre strevsomt og mer lønnsomt enn de hadde trodd.

Interkommunalt samarbeid

Renholdsledelsen i sju Hordalandskommuner møtes månedlig for å diskutere fag og strategi. Sammen har de utarbeidet en felles norm for materialvalg ved nybygg og rehabilitering. De har tro på at dette både kan gjøre arbeidsdagen til renholderne bedre og livsløpskostnadene til bygget lavere.

Dette, og mer til, kan du lese i Renholdsnytt nummer 3 2010

Er du ikke abonnent på Renholdsnytt? Klikk her og bli det i dag!

Ønsker du å laste ned enkeltutgaver eller -sider av bladet, kan du gjøre det her.

"
Powered by Labrador CMS