renholdsnytt0510_stor
renholdsnytt0510_stor

Digitalt i kommunen

Bærum er landets første kommune som bruker digitalpenn (ePenn) til INSTA-kontroll. Både kommunen og de to eksterne leverandørene er overbevist om at veien til framtida er digital. Du kan lese mer om den digitale kontrollen i det nyeste nummeret av Renholdsnytt.

Publisert

Dette er noe av det du vil finne når du åpner årets femte - og største - ugave av Renholdsnytt:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Duket for messefest

FDV -dagene nærmer seg med stormskritt. Ingen utstilling i Norge samler en større del av renholdsbransjen. I år er det også lagt opp til et spennende seminarprogram.

Svenskene fikk friske ansatte

Når sykefraværet ligger på 52 dager årlig per ansatt, trengs mer enn medisiner. Renholdsnytt har besøkt kommunen som har klart å redusere sykefraværet med to tredjedeler.

Kronikk av Hanne Bjurstrøm

Fram til nå har hovedinnsatsen mot sosial dumping vært overfor tradisjonelle mannsdominerte yrker som bygg og verftsindustrien, bransjer som særlig har opplevd økt arbeidsinnvandring. Når vi nå retter blikket mot andre deler av arbeidslivet som preges av useriøse aktører, er det et nytt og viktig skritt i kampen for anstendige arbeidsvilkår, skriver arbeidsministeren i kronikken ”Rettferdighet for alle”

Portrettet: Klar for å bygge noe nytt

Fra HSHs lokaler har hun hatt utsikt til byens byggeprosjekter. Nå håper Heidi Lill M. Oppegaard at et nytt prosjekt venter på henne.

Latterlig arbeidsmiljø

Du trenger slett ikke være alvorlig for å være seriøs på jobben. Humor kan forbedre arbeidsmiljøet og dine prestasjoner. I dette nummeret kan du lese mer om en kan du lese om en forskningsrapport som viser at humor og latter er veien til god helse i arbeidslivet.

Ambisiøst renholdsfirma

Frode Geving, daglig leder i Insider Renhold og Miljø AS, vil skape ”den beste servicebedriften å være ansatt i”. Det klarer han ikke uten god dialog med de ansatte.

Skal få ned sykefraværet

Arbeidsplassen er hovedarena for sykefraværsarbeidet. Det er mantraet når NHO Service nå setter i gang med et pilotprosjekt i seks renholdsbedrifter i Trondheimsregionen.

Sparte penger på ny metode

Pers Resort har redusert kjemikalieforbruket og renholdskostnadene på hotellet. Dette har de klart ved å rengjøre skånsomt med moderne rengjøringsteknologi uten bruk av såpe og kjemikalier.

Spesialrenhold på sykehus

– Det er mye spesielt renhold på et sykehus. Det er ikke bare å hente en person fra gata og si: Her er renholderen.

Odør? Det var før!

Når det river litt i nesa, er det enkelt å ty til kamuflerende dufter. Skedsmo kommune har testet ut et middel som fjerner selve opphavet til lukta.

Får urenhetene til å lyse

Ved hjelp av en UV-lampe som gjør smusset selvlysende, skal Sentralsykehuset i Karlstad sikre kvaliteten på renholdet

Digitalt samarbeid

Bærum er landets første kommune som bruker digitalpenn (ePenn) til IN STA-kontroll. Både kommunen og de to eksterne leverandørene er overbevist om at veien til framtida er digital.

Privatmarkedet neste

Bergen Kirkelige Fellesråd (BKF) har i løpet av det siste året samlet alt renholdet i én enhet. Neste mål er å ta på seg oppdrag utenfra.

Får betalt for sin seriøsitet

Med en offentlig godkjenningsordning på trappene, er administrerende direktør i 2clean AS, Christian Fredrik Moe, sikker på at nye dører vil åpne seg.

Leverandørprofilen: Seriøst sertifisert

Relekta AS har satset tungt på å bli sertifisert. Salgssjef Jan Bergh i avdelingen Novatech tror dokumentasjonen er en viktig årsak til at de kan vise til vekst hvert år.

Seminar for sykehusrenhold 2010

Årets seminar for sykehusrenhold samlet 150 deltakere i Trondheim. For arrangør Trond Holm Johansen begynner flere av ansiktene å bli kjente.

Dette, produktnyheter, leserbrev og mer til, kan du lese i Renholdsnytt nummer 5 2010.

Bestill abonnement på Renholdsnytt her,

eller last ned bladet elektronisk her.

" Les også: Lederartikkelen Latterlig arbeidsmiljø fra Renholdsnytt nummer 5.

"
Powered by Labrador CMS