renholdsnytt0410

Diamanter fikk opp glansen

I avgangshallen på Oslo Lufthavn var marmorgulvet blitt matt av trillekofferter og hundretusenvis av skritt hver dag. Nå er gulvet skinnende blankt igjen, takket være diamantsegmenter, vann og slipemaskiner.

Publisert

Renholdsnytt nr 4 2010 er på vei ut til abonnentene, og vi har klippet ut noe av det du kan lese om her:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Gulvet på Oslo Lufthavn har blitt skinnende blankt igen.

Lena Furuberg og Tone Bøen leverte i våres bacheloroppgaven sin i husøkonomi og serviceledelse ved Høgskolen i Akershus. De kartla hvilke egenskaper som blir vektlagt hos mellomledere i renholdsbransjen, og gjengir funnene til oss.

Hos Proclean i Sandnes har sykefraværet rast fra 15 til 5 prosent på ett år. - Alle ledere må være sitt ansvar bevisst, og ta tak i skulking, sier daglig leder Nanje Leikanger til Renholdsnytt.

Med Norges høyeste lift på den ene sida og klatrere dinglende i tau på andre; Slik samarbeider Fasaderengjøring.no og Scanclimb.no om rengjøring i høyden.

Endelig blir det offentlig godkjenningsordning. Renholdsnytt var til stede ved det historiske vedtaket.

23 000 kvadratmeter med fabrikklokaler, samt maskiner og utstyr, skal saneres innen utgangen av året. ISS på Kongsvinger har gått løs på en utfordring utenom det vanlige.

For første gang i historien har vi en oversikt over totalmarkedet for renhold i Norge. Det skal Lasse Tenden ha æren for.

Det er allment kjent at tepper er usunt for inneklimaet, men teppebransen selv hevder at moderne tepper ikke lenger representerer noe problem. Inger Dahl fra Teknologisk institutt ser på saken.

Denne utgavens lederartikkel er viet nyheten om offentlig godkjenningsordning. Hvorfor stiller aktører i bransjen seg kritisk til en allmenngjøring av tariffavtalen?

I tillegg har vi fått flere interessante innspill i fagbrevdebatten. Anne Jensen i NHO Service skriver i en kronikk hvorfor det i dag er smart å satse på fagbrev, mens andre debattanter legger ut om sine erfaringer om det motsatte.

Dette, og mer til, kan du lese i det nyeste nummeret av Renholdsnytt.

Er du ikke abonnent? Klikk her og bli det i dag!

Du kan laste ned enkeltnummer og -sider her.

"
Powered by Labrador CMS