offentlig-toalett

Mer redde for smitte enn overfall

Nordmenn er mer redde for å bli smittet enn å bli overfalt og ranet på et offentlig toalett.

Publisert

illustrasjonsfoto: colourbox.com

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det viser en undersøkelse gjennomført for Katrin, der over 1500 personer fra Norge, Sverige og Danmark har svart på spørsmål om sitt syn på offentlige toaletter.

Hvis man sammenligner de nordiske landene, er svensker betydelig reddere for å bli overfalt mens de besøker et offentlig toalett. Blant dem er andelen som helt eller delvis bekymrer seg for dette, på 22 prosent. Tilsvarende tall for dansker er 16 prosent. I Norge er det flere kvinner enn menn som bekymrer seg. Blant kvinnene er nemlig ti prosent helt eller delvis bekymret for overfall, mens det blant mennene er ni prosent.

De fleste nordmenn er mer redde for sykdommer og smitte fra offentlige toaletter enn for å bli overfalt eller ranet. Hver tredje nordmann, 33 prosent, er redd for å bli smittet av en sykdom når de besøker et offentlig toalett. I Danmark er tilsvarende tall 41 prosent, og i Sverige hele 43 prosent.

– At en så stor andel er redd for ulike typer smitte på offentlige toaletter, viser hvor forsømte mange toaletter er. Vårt mål er at alle skal ha tilgang til rene og funksjonelle toaletter, overalt. Og at ingen skal føle uro for å bli overfalt eller angrepet i et allment tilgjengelig rom. Det er svært viktig for at flere skal ta bedre hånd om sin hygiene, sier Kajsa Rynman, markedssjef i Katrin.

Powered by Labrador CMS