Illustrasjon: colourbox.com

Gode signaler fra OsloMet

«Vi har tidligere kritisert OsloMet for å ha sviktet utdanningen i vår bransje. Derfor er det på sin plass å gi dem honnør for å ha plukket opp hansken igjen.»

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 6/2019:

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De siste årene har mange vært kritiske til den stemoderlige behandlingen faget renhold har fått. Det er av mange blitt uttrykt dyp bekymring for veien videre – og noen har sagt at dette er et resultat av blårusspolitikk i bransjen. Nå vil ikke vi uten videre være med på dette, for vi vet at mange byråer jobber godt med faget internt – og mange har forstått at de ikke vil lykkes uten å ha faglig dyktige medarbeidere.

Men det er likevel ikke til å stikke under stol at faget renhold sto sterkere på dagsorden hvis vi går noen år tilbake. Det er et paradoks, for etter vår mening er faget viktigere enn noen gang. Vi kan ikke overlate alt til roboter og dataprogram.

Derfor er det nå gledelig å se at ting er på gang. Bransjen er på ballen igjen. Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR) har i hele høst vært på «turné» over store deler av landet, blant annet for å predike renholdsfaget. Oppslutningen har vært bra, og dette er et initiativ å bygge videre på.

25. november vedtok også Utdanningsutvalget ved OsloMet en vei videre for FM-fordypning. Sentrale bransjeaktører som NHO Service og Handel, NFSR og Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) har pushet på får å få til dette. Fra kommende studieår er det klart at studietilbudet innen FM blir del av to utdanninger på HSS ved OsloMet. Vi har tidligere kritisert OsloMet for å ha sviktet utdanningen i vår bransje. Derfor er det på sin plass å gi dem honnør for å ha plukket opp hansken igjen.

Lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 6/2019

Les mer om bladet her

Powered by Labrador CMS