0212_renholdsnytt

Velfortjent vinner av bransjeprisen

Det er nok mange år siden det har vært så enkelt å tildele bransjeprisen som akkurat i år. Under Norsk Forening for Service og Renhold (NFSR) sin årskonferanse på Kiel-ferja, ble nemlig Bransjeprisen 2011 tildelt Kjell Edvard Fixdal i NHO Service

Publisert

Fixdal har virkelig gått i krigen for en renere bransje. I reneste Sherlock Holms-stil har han avdekket til dels grufulle forhold i renholdsbransjen.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Det er blant annet snakk om kyniske og utspekulerte aktører som opptrerpå feil side av loven. Det handler om sosial dumping, skatteunndragelser, hvitvasking, menneskehandel og narkotikaomsetning, for å nevne noe.

Mange har åpenbart ikke likt arbeidet han har utført, og har kommet med alvorlige trusler mot Fixdal.

Det verdifulle arbeidet Fixdal har gjort på oppdrag for NHO Service, har ført til helt nødvendig dokumentasjon i kampen for en renere bransje. Det er ikke til å legge skjul på at all medieoppmerksomheten rundt den skitne bransjen til tider har vært ubehagelig for alle som identifiserer seg med renholdsbransjen.

Men noen ganger er det smertefullt før det blir bedre. Og det er nettopp det Fixdals arbeid er et bevis for.

Vi tar ikke for hardt i når vi hevder at uten den dokumentasjonen Fixdal har gravd frem, så ville det aldri ha blitt mediefokus på bransjen – og uten medienes interesse ville heller ikke regjeringen fattet noe særlig interesse.

Fixdal skal med andre ord ha en stor del av æren for at 2012 vil bli husket som året hvor det for alvor ble tatt tak i bransjen. En offentlig godkjenningsordning og allmengjøring av tarifflønn er to av de viktigste punktene.

Det er også verdt å nevne at Kjell Edvard Fixdal var ansatt som daglig leder for den første Ren Utvikling i fem år, før det ble lagt ned.

– Jeg synes det er urettferdig at jeg får prisen, var Fixdals spontane kommentar da han ble tildelt bransjeprisen.

Sannheten er at det er en sjeldent fortjent prisvinner av Bransjeprisen 2011. Samtidig ønsker vi også å gi honnør til NHO Service, som tok grep og ansatte Fixdal som bransjens egen detektiv for drøyt to år siden.

Denne lederartikkelen er hentet fra papirutgaven av Renholdsnytt.

Relaterte artikler

  KONTAKT

  P.b. 130, N-2261 Kirkenær
  +47 469 41 000

  abonnement@askmedia.no

  redaksjonen@renholdsnytt.no

  Redaktør:
  Trond Erik Hillestad
  911 92 567