Rydder igjen

Nok en gang setter skattemyndighetene inn tiltak for å rydde opp i bransjen i Oslo. Før jul kunne vi lese at de hadde mistanker om omfattende svart arbeid, moms- og skatteunndragelser.

Publisert

Med jevne mellomrom settes slike aksjoner i gang. Hver eneste gang finner de også mange som ikke holder seg til norsk lov, og ikke følger spillereglene. Det taper vi alle på.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

For det blir umulig å konkurrere med dem som jukser i hvilken som helst slags bransje.

Bransjeorganisasjoner, arbeidsgiver og arbeidstaker organisasjoner har i en årrekke kjempet for at noe mer håndfast må gjøres for renholdsbransjen.

Nå forsøker de igjen. Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO- service krever nå at det innføres ID- kort for renholdsbransjen. At systemet som er satt i gang for bygg og anlegg brukes til å innføre et system for oss. Et slikt system vil innebære at kun de som følger reglene vil kunne får ID-kort. Mange ønsker en slik ordning velkommen. La oss håpe at vi snart kan få et system gjør det lettere å være lovlydig og seriøs. Slik at alle kan konkurrere på likevilkår.

30 år for bransjen

I år er det 30 år siden renholdsbransjen fikk sitt eget fagblad. Et blad som gjennom årene har satt faget renhold i sentrum. Det har vi ikke tenkt å slutte med heller. Den gang som nå er vi blad for alle i bransjen, enten du er leverandør, i renholdsbyrå eller offentlig ansatt. Vi er her for hele bransjen. I denne utgaven kan du lese om hvordan fagtidsskriftet renholdsnytt ble til, og hva vi skrev om for 30 års siden.

Og det er flere enn oss som setter faget i høysete. Vi ser at det er mange der ute som satser på kompetanse, faget og utvikling av bransjen. Det gjelder både flere av bransjeorganisasjonene og bedriftene. Ellen Nygard er klar som fagsjef for renhold. Det er en ny stilling der kompetanse, faget og utvikling skal være sentralt. Nygard og hennes tanker om den nye jobben kan du lese i denne utgavens portrett.

Flere av produkt leverandørene satser på kompetanse og rådgivning. Kommuner ønsker renholdere med fagbrev og motivere sine ansatte sine gjennomføre utdanning. Et eksempel er Egge videregående i Steinkjer som kan skilte med at alle deres renholdere har fagbrevet i boks. På renholdsnytt.no diskuteres det i disse dager hvordan vi skal rekruttere til bransjen. Kanskje styrking av faget er veien å gå?

Powered by Labrador CMS