0413_renholdsnytt

Renholdere vet hvor skoen trykker

Foten er roten, heter et prosjekt sørlandskommunen Vennesla har satt i gang. Til nå har sykefraværet sunket med nærmere 10 prosentpoeng.

Publisert

Artikkelen kan kommenteres nederst på siden.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Renholdsbransjen har i alle år slitt med høyt sykefravær. De siste årene har arbeidsgiverne tatt dette mer på alvor. Spesielt på de arbeidsplassene hvor det er tatt tak i årsakene til høyt sykefravær, har vi sett at nærværet blant de ansatte øker.

Foten er roten, heter et prosjekt sørlandskommunen Vennesla har satt i gang. I første omgang retter prosjektet seg mot ansatte ved et omsorgssenter, men nå er det flere avdelinger i kommunen som har sett verdien av å bruke riktig skotøy. Resultatet av det som også kan kalles et skoprosjekt, har nemlig ikke latt vente på seg. Sykefraværet har sunket med nærmere 10 prosentpoeng. Det kan en kjøpe mange par sko for…

Slitasje og belastningsplager i føttene har en tendens til å forplante seg oppover i kroppen, og ender ofte med sykemelding. Vi er overbevist om at mange renholdere kjenner seg igjen i dette.

Derfor er Foten er roten utvilsomt et spennende prosjekt også for renholdsbransjen. Å jobbe som renholder er en tøff fysisk jobb, med mye gåing og tråkking. Dette har partene i arbeidslivet tatt på alvor, og selv om ikke alle er klar over det, så er det med sko tatt inn i Renholdsoverenkomsten 2012-14.

Etter utløpt prøvetid har alle ansatte renholdere krav på at bedriften stiller sko til rådighet, eller subsidiere anskaffelse av sko med en engangssum, eller eventuelt utbetale skogodtgjørelse som et tillegg til ordinær arbeidstid. Dette synes vi er et godt tiltak, og viser en bevissthet rundt hvor viktig det er at renholdere er godt skodd. Vi mener bestemt at det er en god investering, noe også prosjektet i Vennesla er med på å underbygge. For hver sykemelding som kan unngås, er penger spart.

Foten er roten har gitt en klar indikasjon på hvor skoen bokstavelig talt trykker i mange sammenhenger. Derfor skal det bli interessant å se hva som kommer ut av evalueringen når prosjektet avsluttes i desember.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS