Humor.jpg

Latterlig arbeidsmiljø

Leder fra Renholdsnytt nummer 5 2010: «Sunn fornuft tilsier at den som har det gøy på jobben, jobber bedre. Vi tror det er lurt å innføre en kultur hvor humor står sentralt.»

Publisert

Å være leder byr på en rekke utfordringer – ikke minst er det viktig å bidra til et godt arbeidsmiljø. Vår bransje er preget av høy turn over og problemer med å få rekruttert stabil arbeidskraft. Da er godt arbeidsmiljø et viktig verktøy for å holde på de ansatte. En leder alene kan selvsagt ikke sørge for at de ansatte trives.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hver enkelt ansatt har også et ansvar for seg og sine omgivelser på arbeidsplassen. Men en leder har et ansvar for å legge til rette for at de ansatte skal trives og ha det gøy når de er på jobb. En sjef som våger å spøke, som viser at humor på arbeidsplassen er kjærkomment, betyr mye for arbeidsplassens stemning. Nettopp det at de ansatte har det gøy, er svært avgjørende for om en bedrift lykkes.

Har vi det gøy på jobben, skjer det noe med energien og begeistringen vår – og en behøver ikke være professor for å skjønne at det er lønnsomt for bedriften. Sunn fornuft tilsier at den som har det gøy på jobben, jobber bedre. Vi tror det er lurt å innføre en kultur hvor humor står sentralt. Humor er morsomt, kort og godt!

I denne utgaven av Renholdsnytt kan du lese om en forskningsrapport som viser at humor og latter er veien til god helse i arbeidslivet. Det er misforstått å tro at å være alvorlig er det samme som å være seriøs. Forskning rundt humor, viser at hjernen fungerer best når vi er glade.

Sjefer uten sans for humor er ikke gode ledere, fordi de mangler et sosialt element – og det er absolutt ikke noe å le av!

Denne lederartikkelen er hentet fra Renholdsnytt nummer 5 2010

Du kan bestille abonnement på Renholdsnytt her,

eller laste ned bladet elektronisk her

"
Powered by Labrador CMS