renholdsnytt_nullenti.jpg

Endelig blir det fusjon

Det er blitt snakket om i flere år, men først nå ser det ut til at Norsk Renholdsteknisk Forening (NRTF) og Norske Husøkonomers Forbund (NHF) endelig fusjonerer og danner Norsk Forening for Renhold og Service.

Publisert

Foreningene har flørtet med hverandre mer eller mindre de siste seks årene. Det var NRTF som i sin tid tok initiativet til en sammenslåing, og signaliserte at de så for seg èn stor forening i stedet for to mellomstore. Men NHF var ikke interesserte.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Før generalforsamlingen i 2004 hadde daværende leder i NHF, Rita Marie Skjermo, sendt ut positive signaler, men resten av styret i NHF avfeide dette som et soloutspill – og Skjermo gikk av som eder, uten at det nødvendigvis hadde en sammenheng med hva hun mente om en mulig fusjon. Mer oppsiktsvekkende var det at husøkonomene endret vedtektene som gjorde at de i større grad distanserte seg fra NRTF.

Men det skulle ikke gå lang tid før en sammenslåing igjen ble brakt på banen. i fjor så det også ut til at det skulle bli en realitet, men på en ekstraordinær generalforsamling gikk NRTFs medlemmer i mot en fusjon. Bare en drøy måned senere angret de seg, for under den ordinære generalforsamlingen på Geilo var det nærmest en unison enighet om igjen å sette seg til forhandlingsbordet med NHF – og denne gangen ser det ut til at forhandlingene har båret frukter.

Alt annet enn et ja til sammenslåing under generalforsamlingen på Color Fantasy i mars, vil overraske oss veldig. Spenningen nå er knyttet til hvem som blir den nye foreningens leder det første året. valget står mellom Vidar Askelien og Kjersti Godøy, som i dag er ledere av henholdsvis NRTF og NHF. Hvis vi skal driste oss til å komme med innspill til en valgkamptale, så tror vi at den av kandidatene som setter søkelyset på hva foreningen kan tilby sine medlemmer, vil score på det.

Det er en generell oppfatning at de to foreningene har gjort for lite for medlemmene de siste årene. Til forsvar kan det sies at de siste årene har vært spesielle på den måten at ”alle” har gått og ventet på en fusjon. Forhandlingene har vært tidkrevende og gått utover andre aktiviteter. Men vi håper og tror at en ny, sterk forening vil bli en betydelig bransjeaktør og være med på å sette dagsorden.

Renholdsnytt ønsker norsk Forening for Renhold og Service velkommen og tror dette vil styrke hele renholdsbransjen!

Renholdsnytt

Powered by Labrador CMS