0613_renholdsnytt

Det er opp til deg!

Fra Renholdsnytt 6/2013: «Ingen blir friske av å være borte fra jobb, hvis de egentlig er friske nok til å være på jobb.»

Publisert

Artikkelen kan kommenteres nederst på siden

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Renholdsbransjen er en bransje som er forbundet med høyt sykefravær. Vondt i ryggen og smerter i skuldre og nakken har vært en gjenganger. Men lettere arbeidsmetoder og mer maskinelt renhold hørt ført til at den fysiske belastningen hos renholdere er blitt redusert. Likevel har ikke sykefraværet avtatt i like stor grad som ventet.

Årsakene til dette er nok mer sammensatt, og det er nesten umulig å sette fingeren på en konkret ting. Men vi mener at mange må gå i seg selv. Mange kjenner litt ekstra godt etter, og det er for enkelt å bli hjemme fra jobben. Men ingen blir friske av å være borte fra jobb, hvis de egentlig er friske nok til å være på jobb.

Tidligere sykkelproff og TV-kjendis Dag Otto Lauritzen holdt et meget godt foredrag under Norengros 90-årsjubileum. Han hevder at alt er mulig. Lett å si for han, tenker du kanskje. Men det er før du hører historien om hvordan han ble sykkelproff. Det var nemlig en svært dramatisk ulykke, hvor han mot alle odds kjempet seg på beina igjen, som førte til at han begynte med sykling.

– Hvis du bare vil, så får du det nok til, synger Øystein Sunde. Lauritzen støtter dette, og mener at viljen er en muskel som kan trenes opp. Det er han selv et levende bevis for. Hva du tenker, og hvordan du kontrollerer tankene dine, er også avgjørende for hvordan du har det i hverdagen, skal vi tro den tidligere sykkelprofilen.

– Snakker du negativt til deg selv, så tror du til slutt på det du tenker. Derfor er det så viktig å tenke positivt. Underbevisstheten kan flytte fjell. Tenk positivt, så vil hverdagen også bli mer positiv, hevder han.

Under FUN-konferansen var Anders Tangen en av foreleserne. Han dro frem gitaren og sang den egenkomponerte sangen Livet mitt er aldri helt ok, og det er helt ok for meg. Og her er han ved kjernen av det meste i livet: Det blir hva du gjør det til selv! .

Powered by Labrador CMS