0412_renholdsnytt

Arbeidet må fortsette

«Ingen må tro at de kreative kjeltringene forsvinner som dugg for solen, selv om de kan vente seg at det blir vanskeligere å drive ulovlig.»

Publisert

Fra 1. september må alle som ønsker å tilby renholdstjenester være godkjent som renholdsbedrift. Å kjøpe tjenester av ikke godkjente renholdsvirksomheter er brudd på arbeidsmiljøloven, og vil kunne føre til straffereaksjoner.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Renholdsnytt hilser selvfølgelig den nye godkjenningsordningen velkommen. Dette har vi ventet på i mange år, og det er nesten litt x-files over at ordningen endelig er på plass: Du tror det ikke før du får se det! Men nå har vi endelig fått se at mange års hard kamp fra den seriøse delen av bransjen har gitt resultater. Det er nesten så vi må klype oss litt i armen for å tro at det virkelig er sant.

Men godkjenningsordningen kan ikke bli noen hvilepute. Da vil igjen kjeltringene få overta. Kjell Haugen, regiondirektør i Arbeidstilsynet forteller at de har fått ekstramidler til å følge opp renholdsbransjen. Det betyr at Arbeidstilsynet fortsatt vil ha fokus på renholdsbransjen, og de har fått tilført rikelig med millioner til å fortsette arbeidet med å gjennomføre tilsyn og følge opp bransjen i årene som kommer. Ingen må tro at de kreative kjeltringene forsvinner som dugg for solen, selv om de kan vente seg at det blir vanskeligere å drive ulovlig.

Godkjenningsordningen er en stor fjær i hatten til hele bransjen. Men en spesiell fjær i hatten til NHO Service og Norsk Arbeidsmandsforbund som har stått side om side i dette viktige arbeidet. Når de tilslutt fikk myndighetene til å innse alvoret, har det ført til et fruktbart trepartssamarbeid, som er ganske unikt. Haugen sier alliansen som er på tvers av arbeidslivet og det offentlige, er en stor motivasjonsfaktor for Arbeidstilsynet. Han mener at vi allerede i løpet av neste år vil kunne se resultater av at en godkjenningsordning er på plass.

Kommentere artikkelen? Skriv inn dine kommentarer helt nederst på siden!

Ledereartikkelen er hentet fra Renholdsnytt 4/2012

Abonnerer du ikke på Renholdnytt?

Bestill abonnement her

Last ned hele bladet eller enkeltsider her

Powered by Labrador CMS