Ill-uv-lys-colourbox.jpg
Ill-uv-lys-colourbox.jpg

Sjekker renhold med ultrafiolett lys

Rengjøringsinspeksjoner hos en gruppe kanadiske sykehus har blitt mye mer high-tech, takket være bruk av en "tryllestav" med ultrafiolett lys.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Vancouver Island Health Authority-ansatte (VIHA), finner og merker 10 av de mest berørte punktene "i et gitt rom eller et område av en helseinstitusjon". Inspektørene kommer tilbake 24 timer senere og sjekker de markerte områdene med UV-lys. Hvis merket er der fortsatt, er det bevis området ikke har vært vasket godt nok, skriver Times Colonist.

Verktøyene er en del av VIHAs strategi for å bedre rensligheten i sine institusjoner, etter et 11-måneders utbrudd i 2008 av C.difficile på et sykehus, som smittet 94 personer, hvorav fem døde. UV-utstyret, produsert av Westech Systems, skal i utgangspunktet testes på tre steder, før det blir rullet ut på tvers av alle institusjoner i 2013, skriver nettstedet.

”Tryllestaven” ser ut som en liten lommelykt. Det avgir et kraftig UV-lys som blir absorbert av fosfor-stoffet de utvalgte områdene blir merket med. Sekunder etter eksponering for UV-lyset, vil elektroner i materialet gløde hvis renholdet ikke har vært tilstrekkelig.

(Times Colonist)

"
Powered by Labrador CMS