Illustrasjon-sykehus.jpg

Sterilisert gass kan rengjøre sykehusavdelinger

Sterilisert gass som dreper bakterier kan endre måten sykehusavdelinger blir rengjort på, og forebygge infeksjonsdødsfall, hevder utvikleren av systemet.

Publisert

Å bruke sterilisert gass kan være fremtiden innen sykehusrenhold, skriver European Cleaning Journal. (Foto: Helene Aarnes).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Teknikken innebærer å pumpe en blanding av ozon og hydrogen peroxide inn i et rom for å utrydde mikrober på vegger, madrasser, stoler og andre overflater, skriver European Cleaning Journal (EJC).

Forebygge dødsfall

" Dr Dick Zoutman, fra Queens University i Canada, bidro til å utvikle systemet.–Mange dødsfall på sykehus kan forebygges med bedre rengjøringsmetoder, så dette er fremtiden. Det har blitt rapportert at mer enn 100 000 mennesker i Nord-Amerika dør hvert år på grunn av sykehusinfeksjoner. Det er 100 000 dødsfall som kan forebygges, uttaler han i følge EJC.

Prosessen kan minne om måten kroppens immunforsvar takler bakteriell infeksjon. Både ozon og hydrogenperoksid produseres i menneskekroppen i små mengder, og danner et reaktivt stoff som ødelegger bakterier.

Rask desinifisering

Dr Zoutman jobber med det amerikanske selskapet Medizone International, som har planer om å gjøre teknologien kommersielt tilgjengelig neste år.

" Desinfeksjonsprosessen tar mindre enn en time. Det er også trygt å bruke på kjøkken, og kan være effektiv mot veggdyr, ifølge Dr Zoutman, skriver EJC.Den nye teknologien er omtalt i siste utgave av American Journal of Infection Control.

"
Powered by Labrador CMS