Brannutstyr Ålesund

Tryggere ren­gjøring hos Ålesund brann­vesen

Brann­vesenet har tatt i bruk verdens første komplette rense­anlegg for utstyr som brukes til brann­slokking. Nå kan de ren­gjøre utstyret uten å bli eksponert for sot og farlige partikler.

Publisert

Brann­stasjonen i Ålesund har auto­matisert rensingen av brann­slokke­utstyr og røyk­dykker­utstyr. (Faksimile fra NRK)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ialt er det investert nesten 19 millioner kroner i et nytt tilbygg til brann­stasjonen i Ålesund, for å gi brann­vesenet en helt ny arbeids­hverdag, melder NRK Møre og Romsdal.

Tilbygget på rundt 300 kvadrat­meter inneholder blant annet verdens første komplette rense­anlegg for branns­lokke­utstyr.

– Denne komplette løsningen med flere typer maskiner er noe som Ålesund er først i verden med, sier Geir Thorsen, brann­sjef i Ålesund brann­vesen.

I den nye maskin­parken til om lag én million kroner, har det også kommet en spesial­maskin for å ren­gjøre røyk­dykker­utstyr hel­automatisk. Tidligere måtte brann­mann­skapet vaske slanger og utstyr manuelt. Dermed ble de eksponert for farlige partikler og sot.

I tillegg er har det blitt opprettet en ren og en skitten sone, både inne på hoved­brann­stasjonen i Ålesund og på stasjonen i Spjelkavik, og laget rutiner for hvordan tøy håndteres ute på skade­stedene.

Thorsen opplyser at det blant brann­folk er vanlig med fem typer kreft. Det er noe av det han ønsker å skjerme de ansatte fra.

Kilde: Brannvesenet i Ålesund får ein tryggare kvardag

Powered by Labrador CMS