Trond Holm Johansen

En smak av sommer.....

Det var bare å nyte det. Vel en uke med sommer tidlig i juni hvor temperaturen nesten kom opp i 30 grader. Og for mange ble det også varmt nok til en dukkert i sjøen. Det var kanskje nå man skulle hatt sommerferie......

Publisert

Men det viktigste for mange bedrifter den siste tiden har vel vært å få på plass ferievikarer, før man selv tar ferie. Når ca. 500 personer ved vår avdeling på sykehuset skal avvikle ferie, er det en del ting som skal på plass.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

De fleste av våre assistenter vet tidlig når de vil få ferie. Vi har gjennom flere år operert med to hovedpuljer, og hadde man tidlig ferie i fjor blir det siste pulje i år.

Det vil selvfølgelig alltid være noen som har et ønske som avviker fra disse puljene, og for dem prøver vi å gjøre unntak.

Tidligere år har det vært uproblematisk å få tak i ferievikarer. Skoleungdom og studenter har fra tidlig om våren sendt inn søknader og det har vært rikelig å velge mellom. Og hadde man sommerjobb her året før, så var sjansene store for å bli tatt inn på nytt.

Det er jo greitt å ha "ferdig opplærte" ferievikarer. Det vi erfarer er også at mange som var inne som sommervikar, fortsatte med å jobbe helger og enkelte kvelder når ferien var over.

Men det er helt tydelig at noe har endret seg. I år er det vanskelig å få nok ferievikarer, spesielt til siste halvdel av ferieperioden. Er det færre ungdommer som ønsker seg sommerjobb?

Eller er flere bedrifter som trenger ferievikarer? Eller er det en del som "slipper" å ta seg sommerjobb fordi foreldrene sponser ferien for sine håpefulle ( vi har jo så god råd for tiden, en del av oss...).

Vi sliter i hverfall og har, mot normalt, måtte avertere flere ganger etter ferievikarer. Hva gjør vi så dersom det mangler mange vikarer. De ansatte har jo rett til ferie, og hjulene må rulle videre.

Vi må rett og slett forberede en kriseløsning som antagelig vil gå ut på et sterkt redusert renhold gjennom sommeren. Men nå er vi ikke helt ferdig med siste bunke søkere, så håpet er fremdeles tilstede for at vi greier å fylle de siste ledige hullene.

Og etter ferien er de faste tilbake og klar til å ta fatt på en ny høst og vinter.

Så da er det bare å nyte den, sommeren som skal gi oss overskudd til å stå på videre.

Vi håper på mye sol og varme, og at det blir rikelig fordelt over vårt langstrakte land.

Og det blir sikkert litt sol for dem som forviller seg utenfor landets grenser også, til Danmark for eksempel (for der skal jeg...).

Ha en riktig fin sommer !

Powered by Labrador CMS