Færre og færre tillater avfall i sorte søppel­sekker. Norsk Gjenvinning innførte forbud mot slike fra 1. september 2019.

Færre og færre tillater sorte søppel­sekker

Et tiltak alle bør sette pris på. Det kan også bety økonomisk gevinst for din bedrift, mener Morten Frøid i Norsk Gjenvinning.

Publisert

Er det lov å kaste avfall i sorte søppel­sekker? Svaret avhenger av hvor i landet du bor, eller hvor bedriften din holder til. Men sjansen blir stadig større for at riktig svar på spørsmålet over blir nei, skriver Morten Frøid i en blogg hos Norsk Gjenvinning.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Flere avfalls­aktører og flesteparten av kommunene våre har i løpet av de siste par årene innført forbud mot å levere avfall i sorte søppel­sekker. Det er et tiltak alle bør sette pris på, først og fremst av sikkerhets- og miljøhensyn. Men i tillegg kan forbudet bety økonomiske gevinster. Også for din bedrift!

Restavfall største kilde til brann

Pr. dato er det ingen lov som forbyr bruk av sorte søppel­sekker. Men ifølge Norsk Miljøkompetanse (NOMIKO), viser en kart­legging av brann­årsaker på avfalls­anlegg at de fleste brannene er forbundet med rest­avfall. Selv­antenning er viktigste årsak, etterfulgt av batterier.

Usortert avfall kan gi ekstraregning

Frøid skriver videre at alle seriøse avfalls­aktører drives basert på konsesjoner og tillatelser gitt av myndighetene.

Levering av avfall i sorte sekker gjør det vanskeligere å gjennom­føre forsvarlige mottaks­kontroller i tråd med gitte konsesjoner, da det er umulig å se innholdet uten manuelt å åpne sekkene.

Gjennom­siktige sekker vil forenkle sorterings­arbeidet og være et stort pluss for HMS.

Det kan også være lønnsomt for din bedrift. Hvis det blir oppdaget på gjenvinnings­stasjonen at noe har blitt kastet feil, og avfallet kan spores, kan du risikere at regningen kommer tilbake til bedriften.

Fra 1. september 2019 tar heller ikke Norsk Gjenvinning eller våre datter­selskaper imot sorte søppelsekker, opplyser Frøid.

Kilde: Er det lov å kaste avfall i sorte søppelsekker?
https://blogg.norskgjenvinning.no/er-det-lov-a-kaste-avfall-i-sorte-soppelsekker

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.

Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS