Trening kvinne cb860623
Trening kvinne cb860623

Sunnhetstilbud treffer ikke alltid

Sunnhetsfremmende tilbud på arbeidsplassen er til for å gjøre medarbeiderne sunnere. Men tiltakene må treffe medarbeiderens behov, ellers brukes de ikke.

Publisert

Sunnhetstilbudene treffer ofte ikke godt nok. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Ulike arbeidsgivere kan ha tilbud om alt fra mosjonsrom og sponset trening til fysioterapi, rådgivning og røykesluttkurs. Men de sunne tilbudene er ofte fraværende på arbeidsplasser som har en høy andel av medarbeidere med en usunn livsstil.

Og det er nettopp de medarbeiderne som har mest brukt for hjelp, som enten ikke får noe tilbud, eller som velger ikke å gjøre bruk av det, viser en dansk undersøkelse.

Skremmende nok er det særlig medarbeidere med usynlige skavanker som er tilbøyelige til ikke å delta aktivt i klassiske sunnhetsfremmende tiltak på arbeidsplassen. Dette omfatter både fysiske og psykiske skavanker.

Undersøkelsen viser derimot at arbeidsgivere har lettere for å reagere på de mer åpenlyse utfordringer, som for eksempel overvektige medarbeidere.

Les hele saken: Sundhedstilbud rammer ikke altid medarbejdernes behov (Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø)

"
Powered by Labrador CMS