skofri-skole.jpg

Billigere renhold med tøfler

For å spare penger på renhold vil leder av helse og sosialstyret i Kristiansand, Tor Sigbjørn Utsogn (Frp), innføre tøfler i flere kommunale bygg. Han ønsker å starte med skolene.

Publisert

Kristiandsand kommune vil spare penger på renhold ved å innføre skofrie bygg. De ønsker å starte med skolene. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

– Å ta av seg på beina når du kommer inn i bygg er en veldig god skikk. Det er et tiltak som kan føre til bedre inneklima og som sparer penger, fordi rengjøringa blir mye enklere, sier Utsogn til NRK.no.

Han vil ha innført tøfler i flere kommunale bygg, og vil starte med skolene. Noen skoler har allerede innført tøffelregime, og de fleste barnehagene har det samme.

Endre holdning

Renhold koster kommunen mye penger hvert år, og politikerne i Kristiansand fokuserer nå på å få ned utgiftene. Som ett av tiltakene, foreslår Tor Sigbjørn Utsogn tøfler.

– Det må ei holdningsendring til. Vi tar av oss skoene når vi går inn hjemme, alle forventer det. På samme måte kunne det være i mange offentlige bygg. Spesielt på skoler, der det er barn som har lange dager.

Vil spare penger

Eiendomssjef Hans-Christian Gram sier de allerede har diskutert skoproblematikken internt, og at han vil be flere kommunale bygg vurdere å innføre tøfler.

– Vi vil ta dette videre til våre brukere, for å se om dette kan gjennomføres i større grad enn i dag. Kostnadene vil gå betydelig ned når det er mindre møkkete, sier Gram til NRK.no.

– Det er veldig mye å spare på dette. Renholdere klarer å gjøre mye mer på en time i et forholdsvis rent lokale, enn om det er mye møkk utenfra.

For å spare penger drøftes det i tillegg å la private firma vaske noen steder, for å se om det kan presse prisen ned.

Les hele saken her.

"
Powered by Labrador CMS