Bakterier
Bakterier

Bakterier florerer på jobben

Hvis du tror det florerer mest bakterier på toalettene på arbeidsplassen din, tar du feil. En amerikansk studie viser at det er kontorer, pauserom og kjøkken som er de verste stedene.

Publisert

Lunsjrommet på arbeidsplassen din er full av bakterier. (Ill. foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Dette er funnene i en studie utført av amerikanske Kimberly-Clark Professional (KCP), skriver European Cleaning Journal (ECJ). Stedet som topper bakterielisten, er lunsjrommet. Spesielt vannkranen og dørhåndtaket til mikrobølgeovnen florerer med bakterier.

Prosjektansatte ved KCPs Health Workplace samlet inn nesten 5000 individuelle testpinner fra kontorbygg med flere enn 3000 ansatte. De deltakende var både fabrikker, advokatfirmaer, forsikringsselskaper, helsetjenester og callsentre.

Store funn av bakterier

Ifølge studien, som ble gjennomført i samråd med Dr Charles Gerba, professor i mikrobiologi ved Universitetet i Arizona, hadde følgende testede steder høye nivåer av forurensning (Et ATP - nivå som var 300 eller høyere. En ATP - måling er en metode for å påvise usynlig forurensning, det viser rett og slett om mange har tatt på området.) Her er funnene:

"
  • 75 prosent av vannkraner
  • 48 prosent av dørhåndtak til mikrobølgeovnen
  • 27 prosent av tastaturer
  • 26 prosent av dørhåndtak til kjøleskap
  • 23 prosent av knappene på vannkjølere
  • 21 prosent av knappene på salgsautomat

Men selv halvparten av PC-musene og fast-telefonene hadde ATP-nivåer over 100. Dette tyder på at selv om folk ser ut til å ta mer ansvar for renhold av sine personlige områder, er det i følge studien fortsatt behov for økt bevissthet om viktigheten av hånd- og overflate-hygiene på kontoret.

– Folk er klar over faren for bakterier på toalettet, men pauserom har ikke fått den samme grad av oppmerksomhet. Denne studien viser at bakterier kan spres over hele arbeidsplassen når ansatte varmer opp lunsjen, lager kaffe eller bare skriver på sine tastaturer, sier Dr Gerba til ECJ.

For mer informasjon om ”the Healthy Workplace Project” se: www.healthyworkplaceproject.com.

"
Powered by Labrador CMS