hvile.jpg
hvile.jpg

Kortvarig hvile mot nakkesmerter

6 av 10 som har smerter i nakke, skulder og øvre arm, mener det er jobben som har skylden. Det viser forskning fra STAMI, som konkluderer at kortvarig hvile kan forebygge langsiktige belastningsplager.

Publisert

En liten hvil hvert tiende minutt kan gjøre arbeidsdagen lettere. (Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Funnene STAMI presenterer er et resultat av arbeidet til stipendiat Therese N. Hanvold har, sammen med forskerne Morten Wærsted og Bo Veiersted ved STAMI. I sin studie ser hun på smerter i nakke, skulder og øvre rygg hos yrkesskoleelever, i overgangen fra skole til arbeidsliv.

Muskel- og skjelettplager er en av de vanligste årsakene til sykemelding og uførepensjon i Norge, og det er spesielt noen yrkesgrupper som er mer utsatt. Studien viser at kortvarig hvile kan ha stor effekt på langsiktig belastningsplager for de i tunge yrker.

– Eksempelvis er det gode indikasjoner på at en kortvarig hvile av nakkemusklene eller armene ca hvert 10 minutt kan forebygge nakke- og skulderplager i denne type jobber. Det er derfor et viktig bidrag å begynne det forebyggende arbeidet når det gjelder muskel- og skjelettplager på et tidlig tidspunkt, kanskje allerede før de unge trer inn i arbeidslivet, sier Hanvold.

Hun påpeker også at det er viktig å tenke forebygging; ikke minst fordi andelen eldre i arbeidslivet øker.

Studien tyder også på sammenheng mellom rollekonflikter og smerte. Les mer på STAMIs nettsider

Papirutgaven av Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profesjonelle renholdsbransjen.

Bli kjent med papirutgaven her

" Vi sender ut nyhetsbrev pr e-post ukentlig. Her kan du melde deg på.

"
Powered by Labrador CMS