Svanemerket-renhold.jpg

Flere svanemerker sine renholdstjenester

- Det er gledelig å se at flere og flere seriøse aktører i renholdsbransjen viser ansvar ved å svanemerke tjenestene sine, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking.

Publisert

Miljømerking er glad for at stadig flere i renholdbranjen svanemerker sine tjenester. (Foto: Colourbox.com).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Konkurransen i renholdsbransjen er hard, og marginene små. Ofte høres det om svart arbeid og sosial dumping. Miljømerking mener at et ensidig prisfokus, lett kommer i konflikt med både arbeidslivslovgiving, kvalitet på utført arbeid og hensynet til helse og miljø.

Flere blir miljøvennlige

Derfor er de glad for at stadig flere seriøse renholdsaktører svanemerker sine tjenester.

- Dette viser oss konturene av en grønnere og mer ansvarlig renholdsbransje. Svanemerket stiller krav til tjenesten fra A til Å, og sørger for miljø og helse blir ivaretatt hele veien. Resultatet er renhold med høy kvalitet: Rene gulv uten bruk av farlige kjemikalier. Det er bra både for bedriften, kundene og for miljøet, sier Hedstein, på Miljømerking sine nettsider.

Færre skadelige kjemikalier

Mange rengjøringsmidler til profesjonelt bruk inneholder sterke kjemikalier. De kan irritere hud og slimhinner og bidra til allergier, og de kan være direkte giftige for fisk og andre dyr i vannet. Men det finnes gode alternativer til slike stoffer.

Svanemerkete rengjøringsmidler er like effektive som andre, men inneholder ikke stoffer som klor, nanopartikler eller fluorforbindelser. En svanemerket renholdstjeneste bruker minst 50 prosent svanemerkede rengjøringsmidler, og mye mindre kjemikalier, plastposer og drivstoff enn tilsvarende tjenesteytere, hevder Miljømerking.

I dag er det i alt åtte svanemerkete renholdsbedrifter. De dekker områdene rundt Oslo, Moss, Bergen og Kristiansand/Agde.

"
Powered by Labrador CMS