Forside Best Sammen.png

Tips og råd til et bedre arbeidsmiljø for renholdere

Partene i kommunal sektor har utviklet idéheftet ”Best sammen om å øke nærveret i renholdsbransjen”. Heftet skal gi praktiske råd til å hvordan det skapes et godt arbeidsmiljø for renholdere, og det vektlegger at partene systematisk må jobbe sammen for å nå målene i IA-avtalen.

Publisert

(Ill. foto: Arbeidstakerorganisasjonen Delta).

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Arbeidstakerorganisasjonen Delta har representert YS-K i arbeidet med å utvikle heftet.

Trude Sanna, styremedlem i Teknisk Yrkessammenslutning (TY), er en av dem som har vært aktivt med i utviklingen av heftet. Sanna, som selv er renholdsleder, tror at heftet vil bli et nyttig hjelpemiddel for å rette oppmerksomheten mot hva som skaper nærvær og trivsel for renholderne.

Renhold og trivsel

Renholdere har sin arbeidsplass ved skoler, barnehager, kontorer, kino og teater, sykehjem, hjemmetjeneste og andre offentlige bygg og transportmidler. Det knytter seg en rekke utfordringer til utøvelsen av renholdsoppgaver. De som arbeider med renhold er utsatt for en rekke faktorer som kan føre til helsemessige belastninger, skriver Delta i presentasjonen av heftet på sine nettsider.

Heftet skal inneholde praktiske tips og veiledning om hvordan ansatte og ledere kan skape et godt arbeidsmiljø, med særlig vekt på arbeidsmiljø som forebyggende faktor.

– Riktig renhold er med på å skape et godt inneklima og øker trivselen for alle på arbeidsplassene. Når ansatte mestrer og trives, vil dette bidra til at offentlige tjenester oppleves som gode, sier Trude Sanna.

Les mer og last ned heftet her.

"
Powered by Labrador CMS