Inkluderende-arbeidsliv

Nytt verktøy for IA-arbeidet

Hva gjør du for å få et mer inkluderende og godt arbeidsmiljø? 27. september lanseres et nytt verktøy for opplæring i inkluderende arbeidsliv (IA) i Colosseum kino i Oslo.

Publisert

(Ill.foto: Colourbox.com)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

Bli kjent med papirutgaven her!


Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.


Her kan du melde deg på

Hva kan en forvente at arbeidsplassen gjør for å unngå langvarige sykemeldinger? Hva er den tillitsvalgtes rolle i å skape et inkluderende arbeidsmiljø? Spørsmålene er eksempler på temaer som blir berørt i det nye opplæringsverktøyet for inkluderende arbeidsliv som lanseres på nettstedet www.inkluderende.no den 27. september.

Vil inspirere alle

Målgruppe er alle virksomheter i hele Norge, store, små, offentlige, private, de med IA-avtale og de uten. Kurset er først og fremst for ledere, tillitsvalgte og verneombud, men mange typer ansatte vil ha god nytte av kurset.

Bak prosjektet står alle arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene, samt Fornyings- og administrasjonsdepartementet. Målet er at flest mulig virksomheter tar verkøyet/kurset i bruk for å vitalisere sitt eget IA-arbeid.

Interaktivitet

inkluderende.no vil du bl.a. finne tre interaktive episoder (video) som tar for seg dilemmaer fra arbeidslivet. Brukerne vil kjenne seg igjen og kunne relatere situasjonene til sin jobbhverdag. Her blir brukeren stilt på valg, og valgene får konsekvenser. Disse dilemmaene fungerer som utgangspunkt for refleksjon, og også diskusjon om din rolle i bedriften, enten du er ansatt, leder, tillitsvalgt eller verneombud.

Nettsidene vil være inndelt i temasider med artikler, eksempler, verktøy, tidslinjer for oppfølging av sykemeldte, nyttige lenker m.m. Nettstedet skal gi hjelp til å komme i gang med målrettet IA-arbeid, og inspirasjon i videre arbeid. Dette nye verktøyet for inkluderende arbeidsliv vil være helt gratis å benytte seg av.

Kursene blir lansert 27.september. Alle som vil kan melde seg på premierevisningen av kurset som skjer på Colosseum kino i Oslo, 27. september kl 10-11. Påmelding skjer via linken: www.inkluderende.no.

(hmsmagasinet.no)

Powered by Labrador CMS