Portrettfoto av Ellen Nygard, universitetslektor ved OsloMet
Ellen Nygard inviterer nok en gang til å studere emnet fasilitets­styring. Nygard er universitets­lektor ved Faggruppen organisasjon og ledelse, og fagansvarlig for studie­tilbudet i Facility Management / fasilitetsstyring på Handels­høyskolen ved OsloMet. Hun er også koordinator for Studievenn-ordningen på Handels­høyskolen ved OsloMet.

Nå kan du søke på høstens FM-emne ved OsloMet

FM-emnet «Fasilitets­styringen i organisasjoner» undervises for femte gang denne høsten. Det tilbyr 60 studieplasser og er på 10 studiepoeng. Senerste frist for å søke om opptak er tom. 20. august, men om samtlige studieplasser er fylt opp før den datoen, avsluttes opptaket før.

– Emnet gir en innføring i fasilitets­styring som fagområde, der formålet er å forbedre menneskers livskvalitet i tillegg til å forbedre produktivitet i kjerne­virksomheten, opplyser Ellen Nygard, som er universitets­lektor ved OsloMet og emne­ansvarlig for emnene i Facility Management.

Hun tilføyer at studie­tilbudet er fortsatt gratis, kun en mindre semester­avgift kreves når studieplassen bekreftes. I tillegg kommer kostnadene for litteraturen på emnet.

Nærmere informasjon om emnet og hva man konkret lærer, går fram av OsloMets landingsside til FM: – Facility Management er utøvd lederskap tilpasset behov i enhver organisasjon - OsloMet

Les også: Godt i gang ved OsloMet (om vårens FM-emne Renholdsnytt.no 27/2-24)

Les også: Flott perspektiv på renholdsfaget (Janne Lone er til daglig avdelingsleder for renhold, her er hennes erfaringer som student, Renholdsnytt.no 16/4-2024)

Justeringer

I tillegg til å bruke det norske begrepet fasilitetsstyring i stedet for «facility management» i emnenavnet høst og vår, er eksamens­formen i høst også endret. Det er en individuell semester­oppgave som er høstens eksamen. Tidligere har det vært en 72-timers hjemme­eksamen.

Førstemann til mølla

Fristen for å søke opptak på høstens FM-emne er tom. 20. august.

Om samtlige studie­plasser er fylt opp før den datoen, avsluttes opptaket før.

Timeplan

Undervisningen starter opp i uke 36 (6. september) og er hovedsakelig nettbasert (Zoom). Det er én undervisningsøkt pr. uke fram til med uke 47 og alle undervisnings­dagene er på fredager.

To ganger i semesteret legges det opp til samling på campusen i Pilestredet. Det er fredag 20. september og fredag 8. november.

Her er timeplan for høsten 2024:

  • 6/9 og 13/9: Digital under­visning kl. 12.30-14.15.

  • 20/9: Fysisk under­visning kl. 08.30-12.15: Pilestredet 50, Katti Anker Møllers hus G416.

  • 4/10, 11/10, 18/10, 25/10, 1/11, 8/11: Digital under­visning kl. 08.30-12.15.

  • 8/11: Fysisk under­visning kl. 08.30-12.15: Pilestredet 46, Clara Holst hus PA128.

  • 15/11, 21/11: Digital under­visning kl. 12.30-14.15.

Øvrige detaljer går fram i punktet «Timeplan» i emneplanen til «Fasilitets­styringen i organisasjoner». Emneplanen finnes lett på landingssiden til FM (lenke til OsloMet).

På landingssiden gis det også noen råd om hvordan legge opp studiet samtidig som man er i full jobb. Informasjon om arbeidskrav og eksamen gis også, i tillegg til hvordan gå fram for å søke opptak og hva som er opptakskravet.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS