Portrett av Kaltenborn
Lønns- og tariff-forhandlingene mellom NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund er sentrale for renholdere i hele privat sektor, opplyser Anne-Cecilie Kaltenborn, adm.dir. i NHO Service og Handel.

Avspark for lønns­forhandlinger

NHO Service og Handel starter i dag forhandlingene med Norsk Arbeidsmands­forbund (NAF) på renholds­overenskomsten.

Publisert

NHO Service og Handel skriver at i løpet av april, mai og juni skal 12 tariffavtaler forhandles. Først ut er renholds­overenskomsten som starter 16.april, der NHO Service og Handel forhandler med Norsk Arbeidsmands­forbund (NAF).

Tariffavtalen får virkning for over 10 000 årsverk i NHO Service og Handels medlemsbedrifter. Bransjen har høy andel bedrifter med tariffavtale, og samtlige store NHO-medlemmer på renhold har inngått tariffavtale.

– Våre forhandlinger med NAF er sentrale for hele renholdsbransjen. Renholdere ansatt i renholdsbedrift skal lønnes i henhold til satsene i Renholds­overenskomsten også i tilfeller der renholds­bedriften ikke er bundet av Renholds­overenskomsten, utdyper Anne-Cecilie Kaltenborn, som er administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Hun viser til at dette gjelder fordi tariff­avtalen er såkalt «allmenngjort».

– Allmenngjøring av tariffavtale innebærer at deler av avtalen gjøres gjeldende for alle som utfører arbeid, herunder renhold, av den art som avtalen omfatter. De allmenngjorte lønns­satsene gjelder for eksempel også i hjemmerenholds­markedet, utdyper Kaltenborn.

Det er satt av to dager til forhandlinger.

Kilde: Startskudd for 7000 arbeidsgivere og over 150.000 ansatte. - Forhandler på vegne av en stor og viktig næring (NHO Service og Handel)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Her kan du melde deg på vårt gratis nyhetsbrev

Powered by Labrador CMS