Portrett av henne
Erna Hagensen gikk bort 17. mai 2023.

Erna Hagensen (1957-2023)

Den tidligere renholderen reagerte så kraftig på urett­ferdighet at hun trosset sjenansen og kjempet seg til topps i Norsk Arbeids­mands­forbund, som hun ledet i 16 år.

Erna Hagensen var født i 1957 og gikk bort 17. mai, 66 år gammel. Hun døde av kreft etter lang tids sykdom. Hun etterlater seg ekte­mannen Rolf Hagensen, sønnene Frode og Kenneth og barnebarn. Det melder FriFagbevegelse.

Da hun var ti år, begynte hun å hjelpe moren med å rengjøre. Som 13-åring fikk hun sin første rengjørings­jobb ved siden av skolen, idet hun skuret trapper i ei høyblokk på Lørenskog. Etter ungdoms­skolen fortsatte hun som renholder.

Hagensen jobbet hele 25 år i Norsk Arbeidsmands­forbunds ledelse, de 16 siste av dem som leder. Hun var det manns­dominerte forbundets første kvinne på toppen.

Det er FriFagbevegelse som melder dette. På deres nettside har de en lengre omtale av Erna Hagensens liv og virke.

Les mer:

Erna Hagensen er gått bort (link til omtale hos Norsk Arbeidsmandsforbund)

Erna Hagensen ledet Arbeidsmandsforbundet i 16 år. Der satte hun spor etter seg (link til omtale hos FriFagbevegelse)

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.

For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement

Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

Powered by Labrador CMS