Kvinne som tørker støv av en globus
Den 15. juni er blitt en dag der arbeidstakere står opp for skikkelige arbeidsforhold.

Rettferd for renholdere!

I dag 15. juni markeres den årlige inter­nasjonale solidaritets­dagen for renholdere og sikkerhets­vakter.

Publisert

Dagen er blitt markert inter­nasjonalt siden 15. juni 1990. Det startet med at en gruppe renholdere i Los Angeles ble banket opp av politiet under en fredelig demon­strasjon mot et multi­nasjonalt rengjørings­byrå. Flere titall demonstranter ble skadd.

Etter påtrykk fra renholdere i fag­foreninger i andre land oppnådde renholderne til slutt rett­ferdighet.

Dagen organiseres inter­nasjonalt av Uni Global Union, som oppfordrer fag­foreninger verden over til å bruke dagen til å markere global solidaritet, seriøsitet, respekt og trygghet i arbeidet.

I Norge markeres den av blant andre Norsk Arbeidsmands­forbund og Regionale verneombud for hotell, restaurant og renhold.

På Facebook kan du lese mer om International Justice Day for Cleaners and Security Guards og om #JusticeDay2023.

Norsk Arbeidsmands­forbund laget i 2018 denne fine videoen om rettferd for renholdere, mens Uni Global Union laget Youtube-videoen Don't just call us heroes i 2020. Den forteller om renholderes betydning under pandemien.

Renholdsnytt kommer ut seks ganger i året, og er det eneste fagbladet i Norge som retter seg mot den profe­sjonelle renholds­bransjen.


For deg som ønsker en aktiv deltakelse innen ditt fag og i din bransje og å holde deg oppdatert, er fagbladet Renholdsnytt et uvurderlig tidsskrift.

Bestill abonnement - Last ned bladet

Vi sender ut gratis nyhetsbrev ukentlig.
Her kan du melde deg på

.

Powered by Labrador CMS